Elsevier op de weg naar een betere koers?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/02/2005 05:15
Het aandeel Reed Elsevier lijkt aan een nieuw leven te beginnen. Op gebied van koers, want jaren heeft het aandeel niets gedaan, ondanks de beloofte van Crispin Davis. Bij zij aantreden allemaal mooie belooftens, maar de echte daden bleven uit. Hij en zij team gingen wel de aandelen uitgiften van hun optieplan verlagen omdat de koers niets deed en zij "waardeloze" optis zouden krijgen. Daar hebben wij (red.) erg tegen geprotesteerd opde AVA toendertijd, maar het werd wel aangenomen. Deze actie van Davis en zijn team zijn door de beleggers nimmer gewaardeerd, om zichzelf denken en niet aan de aandelelhouder.
Daar hebben zij, Davis en zijn team nu wat op gevonden, het dividend wordt met 10% naar EUR 0,33 cent gebracht (+0,03).
Toch heeft Davis bij ons (red.) het wantrouwen (nog) niet weggenomen. Wij verdenken ze weer van het opvijzelen van de koers ten gunste van "hun" optieplan, want misschien halen zij, ook na die verlaging van de optiekoers, nog geen geld op!
Laat eerst maar eens duidelijk, betere cijfers zien, nu was het de daling van de dollar. Dat is wel zo, maar daar zijn instrumenten voor.
Reed Elsevier heeft moeilijke jaren gehad en nu "lijkt" het keerpunt te komen zegt Davis. Maar wie heeft het niet moeilijk gehad mijnheer Davis?
In de VS wordt op een verbetering van de schoolboeken markt gerekend, maar dan zal je de ontwikkeling met de USA dollar "krapper"moeten volgen, want anders ben je je winst ook zo weer kwijt.
Of zal ook Elsevier de wind in de rug krijgen zoals Corus de "storm" in de rug heeft? Een verbetering van de USA dollar kan de cijfers bij Reed Elsevier dan ook plots sterk verbeteren. Zal de aanhouder van de stukken Reed Elsevier dan toch nog eens worden beloond?
Het is te hopen, want anders zakt ook de heer Crispin Davis door het ijs en kan hij naar ander werk gaan kijken/zoeken. Want dan zal ook zijn "hoofd" worden gevraagd op de AVA van 2006, hij krijgt nog een jaar de tijd.
Wel zijn de bankanalisten plots positiever over Reed Elsevier geworden of weten zij meer?
Tijden waren zij negatief over het fonds, maar nu is er een ommekeer.
De tijd zal het leren of de "glorietijden van weleer weer terugkomen.
Wij hebben altijd in het aandeel gelooft, maar de teleurstelling was/is er nog steeds. De dividend verhoging van 10% maakt veel goed, maar niet alles.
Wij hebber er een koop voor staan, maar het rendement moet uit de koersstijging komen, want met een slotkoers van EUR 11,38 is de rendement nog niet best (totaal dividend EUR 0,33 per aandeel).
Dan zit je op en bij "de bank" beter en lekkerder, die gaat 1 EUR dividend geven en de prijs even boven de EUR 21.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL