AkzoNobel spreekt volledige steun uit voor RvC-voorzitter in reactie op BAVA-verzoek

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/04/2017 13:48
BAVA-verzoek om RvC-voorzitter te ontslaan voldoet niet aan vereiste normen onder Nederlands recht

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)
AkzoNobel respecteert en waardeert haar aandeelhouders zeer en houdt een regelmatige open en rechtstreekse dialoog om hun perspectief beter te begrijpen en mee te nemen in de overwegingen.

In de afgelopen week alleen al heeft het management van AkzoNobel ontmoetingen gehad met aandeelhouders tijdens de Investeerdersdag, gevolgd door een uitgebreide internationale aandeelhoudersroadshow en vandaag door de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De dialoog zal intensief voortgezet worden en de gewaardeerde inzichten die AkzoNobels aandeelhouders delen, zullen zorgvuldig beoordeeld worden door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

AkzoNobel respecteert ook ten volle de rechten die aandeelhouders volgens de Nederlandse wet hebben. Een van deze rechten is dat aandeelhouders, die ten minste 10% van de uitgegeven aandelen bezitten, het verzoek kunnen indienen voor een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) in overeenstemming met het Nederlandse recht. Dit houdt onder meer in dat voldaan wordt aan normen van redelijkheid en billijkheid en dat er sprake is van een redelijk belang.

In een mededeling op 12 april 2017 heeft AkzoNobel de ontvangst bevestigd van een verzoek van enkele aandeelhouders, onder aanvoering van Elliott Advisors. Het verzoek was een BAVA te houden met als enige agendapunt het ontslag van de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Antony Burgmans. De Raad van Commissarissen heeft het verzoek vervolgens uitgebreid beoordeeld en heeft gedetailleerd juridisch advies ingewonnen (zie ook de noten onderaan).

De Raad van Commissarissen heeft geconcludeerd dat het verzoek van Elliott Advisors om de voorzitter te ontslaan niet voldoet aan de hiervoor vermelde normen die het Nederlands recht stelt. Het verzoek is onverantwoordelijk, disproportioneel, schadelijk en niet in het belang van het bedrijf. Gegeven het enige agendapunt is er geen juridische basis voor het uitschrijven van een BAVA.

Byron Grote, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt:
"Na de uitgebreide beoordeling en de zorgvuldige overweging van het verzoek herbevestigt de Raad van Commissarissen zijn unanieme steun voor de heer Burgmans in zijn rol als voorzitter.

Zijn unieke ervaring in de internationale zakenwereld en wereldwijde transacties zijn van cruciaal belang voor het bedrijf. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het toezicht houden op en ondersteunen van het management in de transformatie van het bedrijf in de afgelopen jaren en een bijdrage geleverd aan de significant verbeterde prestaties. Het is essentieel dat een solide en ervaren Raad van Commissarissen en diens voorzitter gefocust blijven op hun taak het bedrijf te leiden op dit cruciale moment."

EN

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY)
AkzoNobel kondigt aan dat aandeelhouders vandaag alle voorstellen hebben aangenomen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA)

Naast de goedkeuring van de jaarrekening voor 2016 werd ook ingestemd met het dividendbeleid; ontvingen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur een decharge voor de uitvoering van hun taken in 2016; en werd de Raad van Bestuur toestemming gegeven voor uitgave, verkrijging en annulering van gewone aandelen.

Antony Burgmans, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel:
"Onze Algemene Vergadering van Aandeelhouders vormt een belangrijk element in de governance van AkzoNobel. Het biedt aandeelhouders de mogelijkheid om met het bestuur van AkzoNobel en de Raad van Commissarissen in gesprek te gaan over een breed spectrum aan onderwerpen en wij waarderen een dergelijke open en constructieve dialoog."
"Vandaag laat duidelijke steun zien van aandeelhouders voor alle voorstellen die bij de vergadering zijn ingebracht en het bevestigt de sterke positie voor groei en momentum die het bedrijf heeft gerealiseerd in 2016."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL