Imagine Chemistry: AkzoNobel lanceert internationale start-up challenge voor chemie

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/01/2017 12:42
AkzoNobel introduceert Imagine Chemistry, een unieke kans om gezamenlijk met start-ups, studenten, onderzoeksgroepen en wetenschappers uit de hele wereld kennis op het gebied van chemie in te zetten om oplossingen te bieden voor uitdagingen in het huidige speelveld.

De challenge vormt onderdeel van een geïntegreerde benadering om de innovatiekracht van AkzoNobel verder in te zetten ter ondersteuning van de groeiambities van de onderneming

AkzoNobel is van mening dat er zelfs in de bestaande chemie nog enorme potentieel is voor verdere verbetering. De challenge is erop gericht om dit aan te boren en nieuwe kansen te ontdekken.

Imagine Chemistry wordt georganiseerd in samenwerking met KPMG om een aantal specifieke maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en nieuwe duurzame kansen te identificeren voor AkzoNobel.

"Onze wereld bestaat uit moleculen en wij geloven dat de chemie, de beheersing van de elementen, van essentieel belang is voor een betere wereld", aldus Peter Nieuwenhuizen, RD&I Director voor de Speciality Chemicals business van AkzoNobel.

"Wij zijn van mening dat open innovatie vitaal is, om zowel intern als extern ideeën te vinden om de technologie verder te ontwikkelen en wederzijds te profiteren van creatief denken. Met al onze kennis van chemie kunnen we zelfs de grootste problemen van onze tijd gezamelijk aanpakken. Imagine Chemistry biedt iedereen een geweldige kans om hierbij betrokken te zijn."

Imagine Chemistry zoekt gericht naar oplossingen op de volgende vijf gebieden:
Innovaties in kunststofrecycling
Afvalwater-vrije chemische installaties
Alternatieven voor kunststof op basis van cellulose
Biologische en afbreekbare surfactanten en bindmiddelen
Biologische bronnen van ethyleen

Daarnaast zijn er 'open challenges' voor brede ideeën op twee verdere gebieden: hoogreactieve chemie & technologie en duurzame alternatieven voor bestaande technieken. De challenge heeft een zakelijk oogmerk en ideën moeten binnen 3 tot 5 jaar commercieel inzetbaar zijn.

Deelnemers kunnen hun ideën indienen via het speciale Imagine Chemistry platform, verzorgd door KMPG. Iedereen die zich inschrijft zal feedback ontvangen van de chemiedeskundigen van AkzoNobel.

Winnaars krijgen de kans om hun ideeën daadwerkelijk commercieel te realiseren. Nieuwenhuizen: "We geven toegang tot klanten, investeerders en experts. We bieden daarnaast mentorschap en een accelerator-programma. De samenwerking kan vele vormen aannemen: een overeenkomst voor gezamenlijke ontwikkeling, het organiseren van partnerships, of AkzoNobel kan als eerste klant of investeerder optreden. Ons uiteindelijke doel is om samen te innoveren".

"Imagine Chemistry is slechts het meest recente voorbeeld van AkzoNobels voornemen om innovatie te bevorderen", voegde hij eraan toe.

De challenge volgt op een recente aankondiging van AkzoNobel om deel te nemen aan een gezamelijk investeringsfonds van Icos Capital, ter waarde van €50 miljoen. Dit fonds richt zich op het investeren in vernieuwende start-ups op het gebied van chemie en schone technologie. Ook heeft het bedrijf plannen om een Open Innovation Center op te zetten bij de AkzoNobel Chemicals Research Facility in Deventer.

Ga voor meer informatie en deelname aan de challenge naar imaginechemistry.akzonobel.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL