AkzoNobel levert coatings voor een groot windmolenpark op de Noordzee

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/06/2015 10:08
Een van de grootste projecten voor schone energie in Europa maakt gebruik van de coatingtechnologie van AkzoNobel. De producten van de onderneming beschermen het offshore windmolenpark Gode Wind dat voor de Duitse Noordzeekust ligt.

AkzoNobel levert producten uit het International® Protective Coatings-assortiment voor de fundering verloopstukken van windturbines, een product van Bladt Industries in Denemarken, en voor de monopalen van het Duitse EEW. Het door Dong Energy ontwikkelde windmolenpark zal voldoende elektriciteit opleveren om 600.000 Duitse huishoudens van stroom te voorzien.

"De goede relatie tussen AkzoNobel en Bladt was doorslaggevend voor de rol die wij mogen spelen in het project", aldus Clare McDermott, Business Development Manager - Windenergie bij AkzoNobel Protective Coatings. "We hebben samengewerkt op een aantal recente projecten op de Noordzee, waaronder Borkum Riffgrund in Duitsland en Westermost Rough in het Verenigd Koninkrijk."

Deze transactie onderstreept de positie van AkzoNobel als toonaangevend leverancier van coatings voor de offshore windenergie industrie. Meer dan 55 procent van de wereldwijde omvang van offshore windenergie maakt gebruik van AkzoNobel coatings, waaronder ook projecten in China en Japan. Coatings van AkzoNobel beschermen de funderingen van meer dan 1.000 offshore-windturbines, waaronder die van de London Array, 's werelds grootste offshore windproject.

In een reactie op de aankondiging verklaarde Mauricio Bannwart, Managing Director van het bedrijfsonderdeel Protective Coatings van AkzoNobel: "Wij zijn bijzonder verheugd dat we voor dit belangrijke energieproject geselecteerd zijn. De overeenkomst toont onze kracht in het ontwikkelen van hechte relaties met de eigenaren en producenten van windmolenparken. Het is bewijs van de goede prestaties van onze producten om windmolenparken te beschermen tegen de barre offshore-condities."

De eerste funderingen voor het Gode Windpark zijn onlangs geplaatst. Het project wordt in de loop van 2016 afgerond



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL