AkzoNobel onderwerp van externe fraude in Chicago vestiging

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 19/11/2014 07:03
AkzoNobel verklaarde vandaag dat er sprake is geweest van externe fraude gericht op één van haar dochterondernemingen gevestigd in Chicago, Verenigde Staten.
De fraude gaat om een bedrag van maximaal €53 miljoen. Zodra de fraude werd waargenomen, is er onmiddellijk actie ondernomen en is alles in het werk gesteld om het geld terug te krijgen. AkzoNobel is mogelijk in staat de uiteindelijke financiële gevolgen van de kwestie te beperken.

Om de zaak te onderzoeken heeft het bedrijf onafhankelijke juridisch adviseurs aangetrokken die ondersteund zullen worden door een onafhankelijk extern accountantskantoor.

Op dit moment lijkt er volgens AkzoNobel sprake van een geïsoleerd incident zonder enige relatie met de operationele activiteiten van het bedrijf en haar activiteiten.

De relevante wettelijke- en handhavingsinstanties zijn benaderd en in dit stadium kan er over het lopende onderzoek geen commentaar worden gegeven.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL