AkzoNobel en Solvay sluiten samenwerkingsverband met EY voor toezicht op gebruik duurzame grondstoffen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/05/2014 08:19
AkzoNobel en Solvay hebben de krachten gebundeld met EY (Ernst & Young) om samen een systeem te ontwikkelen dat het gebruik van hernieuwbare grondstoffen in verven, coatings en andere toepassingen traceert en kwantificeert.
- De samenwerking komt voort uit de vorig jaar gesloten overeenkomst tussen AkzoNobel en Solvay, op basis waarvan AkzoNobel in haar coatingproducten geleidelijk aan meer biologisch gefabriceerd epichloorhydrine, of Epicerol, van Solvay gaat gebruiken.

In plaats van Epicerol rechtstreeks te kopen van Solvay neemt AkzoNobel epoxyharsen af van een aantal producenten van halffabrikaten. AkzoNobel gebruikt deze epoxyharsen vervolgens als ingrediënten in verschillende coatings.

Op grond van deze nieuwe overeenkomst ontwikkelen Solvay, AkzoNobel en EY een "ketenbeheer" methodiek die ervoor zal zorgen dat zelfs in situaties waar geen fysieke scheiding van petrochemisch en biologisch gefabriceerde materialen plaatsvindt, volumes kunnen worden toegewezen en gerapporteerd.

"Dit is een belangrijke vervolgstap in het meten van onze voortgang in het gebruik van biologisch gefabriceerd epichloorhydrine van Solvay en het delen van deze informatie met onze partners", aldus Peter Nieuwenhuizen, Director of Innovation & Partnerships van AkzoNobel.

Jean-Luc Préat, hoofd van het onderdeel Epicerol van de Emerging Biochemicals Global Business Unit van Solvay, voegde hieraan toe: "We maken graag gebruik van de deskundigheid van EY voor het meten van de voortgang in de implementatie van deze innovatieve samenwerking binnen de waardeketen".

Epicerol heeft een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan het op basis van fossiele brandstoffen geproduceerde epichloorhydrine en wordt al wereldwijd toegepast in coatingproducten van AkzoNobel. AkzoNobel streeft ernaar om tegen 2016 20 procent van haar totale behoefte aan epichloorhydrine te halen uit biologisch gefabriceerd materiaal.

"Deze methodiek is niet alleen bruikbaar voor Epicerol, maar kan ook breder worden toegepast in chemische waardeketens", aldus Franc van den Berg, EY partner voor Cleantech & Sustainability. "Dit is een belangrijk instrument om de positie van biologisch gefabriceerde chemicaliën in de chemische industrie te verbeteren."

- - -



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL