Aandeelhouders AkzoNobel nemen alle voorstellen aan en keuren dividend goed tijdens AvA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/04/2014 17:52
Vandaag tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) hebben de aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) alle voorstellen waaronder de jaarrekening voor 2013 goedgekeurd en ingestemd met een dividend van €1,45 (2012: €1,45) per gewoon aandeel voor het boekjaar 2013. In november 2013 werd een interim-dividend uitgekeerd van €0,33 wat betekent dat het slotdividend €1,12 per aandeel bedraagt.

Het slotdividend wordt betaalbaar gesteld op 28 mei 2014. Naar keuze van de aandeelhouders wordt het dividend betaalbaar gesteld in contanten of in aandelen, op de voorwaarden die worden gepubliceerd door de onderneming. De aandelen AkzoNobel worden vanaf 2 mei 2014 ex-dividend verhandeld op de Euronext Amsterdam. De registratiedatum is 6 mei 2014.

Wijzigingen in de Raad van Commissarissen, Antony Burgmans nieuwe voorzitter

De heren Antony Burgmans en Louis Hughes zijn herbenoemd in de Raad van Commissarissen, beiden voor een derde ambtstermijn. De heer Byron Grote werd benoemd voor een eerste ambtstermijn in de Raad.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Karel Vuursteen trad tijdens de AvA trad terug wegens het bereiken van de maximale drie ambtstermijnen (lid vanaf 2002 lid en sinds 2009 voorzitter). De Raad heeft de heer Burgmans tot voorzitter benoemd als opvolger van de heer Vuursteen.

Over het vertrek van zijn collega Karel Vuursteen zei de nieuwe voorzitter Antony Burgmans: "Karel heeft jaren lang een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan AkzoNobel, zowel als voorzitter en als lid van onze Raad van Commissarissen. Zowel mijn collega's van de Raad als ik willen graag onze dankbaarheid en waardering uiten voor zijn toewijding, zijn zeer betrokken en visionaire leiderschap, zijn visie op goed bestuur en zijn gevoel voor humor. Het was een genoegen om met hem samen te mogen werken en wij wensen hem het allerbeste".

Ook Sir Peter Ellwood nam afscheid van de Raad na een ambtsperiode van zes jaar. Burgmans: "Het inzicht en het advies van Sir Peter tijdens de integratie van ICI binnen AkzoNobel waren onmisbaar. Als zeer betrokken lid van het Audit Committee zorgde hij ook voor gedegen toezicht op de financiële conditie van het bedrijf." De AvA dankte de heer Vuursteen en Sir Peter voor hun respectieve bijdragen aan de onderneming.

Committees van de Raad van Commissarissen

De wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Commissarissen hebben ook geleid tot wijzigingen in de bijbehorende Committees:

Byron Grote is benoemd tot lid van het Audit Committee en sluit daarmee aan bij de heer Dolf van den Brink (voorzitter), mevrouw Peggy Bruzelius en de heer Louis Hughes;
Antony Burgmans is benoemd tot voorzitter van het Nomination Committee; de leden van deze Committee zijn mevrouw Sari Baldauf en de heer Ben Verwaayen.
Mevrouw Sari Baldauf is benoemd tot voorzitter van het Remuneration Committee; de leden van deze Committee zijn de heer Antony Burgmans en de heer Ben Verwaayen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL