AkzoNobel investeert €50 miljoen in West-China om in te spelen op groeiende vraag

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 25/09/2013 08:57
AkzoNobel heeft plannen aangekondigd voor een investering van ruim €50 miljoen in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten voor Powder Coatings en Decorative Paints in West-China en geeft daarmee een extra impuls aan de strategische groei-ambities van de onderneming.

De twee nieuwe vestigingen komen in Chengdu te staan. De Powderfabriek zal in 2014 open gaan en de Decofabriek start met de productie in 2015.

De aankondiging volgt op de recente start met de commerciële productie van Bermocoll-cellulosederivaten op de multifunctionele vestiging van de onderneming in Ningbo. Deze moet de groeiende vraag bedienen van zowel afnemers uit de gehele regio als de eigen Decorative Paints-activiteiten van AkzoNobel. Cellulosederivaten worden gebruikt in verf op waterbasis en in additieven voor toepassing in de bouw.

"China speelt een steeds grotere rol in onze groeistrategie en door de productiecapaciteit uit te breiden zullen wij onze positie als toonaangevende leverancier op de Chinese markt verder versterken," aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel.

"Wij hebben al een aanzienlijke productiecapaciteit in oostelijk, centraal en zuidelijk China," voegt hij eraan toe. "Omdat de vraag en volumes blijven groeien, zullen wij onze productie en distributie meer naar het westen uitbreiden, waarbij de nieuwe vestigingen ons beter in staat zullen stellen onze klanten te bedienen, waar of wanneer zij onze producten maar nodig hebben."

Chengdu is een van de snelst groeiende steden in Zuid-West China en heeft de afgelopen twee decennia voortdurend groeipercentages in de dubbele cijfers laten zien. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk industrieel knooppunt. Dit heeft geleid tot een grote vraag naar hoogkwalitatieve poedercoatings en decoratieve verf, die zich naar verwachting zal handhaven naarmate het gebied zich verder ontwikkelt.

"Onze investeringen in Chengdu onderstrepen het belang dat wij hechten aan het verder ontwikkelen van onze bedrijfsactiviteiten in China en het benutten van de zakelijke kansen die worden gecreëerd door de groeiende binnenlandse vraag," zo stelt LIN Liangqi, president-directeur van AkzoNobel in China.

AkzoNobel heeft momenteel ruim 7.700 werknemers in China, waarvan er 500 werkzaam zijn bij Research en Development. De onderneming behaalde in 2012 een omzet van €1.7 miljard, waarvan het grootste deel door lokale vraag werd gegenereerd.

Fasering van de herstructureringskosten tussen derde en vierde kwartaal 2013
Bij de aankondiging van de resultaten over het tweede kwartaal heeft AkzoNobel aangegeven dat het maatregelen gaat nemen om de efficiëntie verder te verhogen en kosten te besparen. Deze maatregelen zouden €120 miljoen herstructureringskosten geven in de tweede helft van 2013.

In aanvulling op het eerder aangekondige prestatieverbeterprogramma bracht dit de totale herstructureringskosten op €256 miljoen die naar verwachting in het tweede halfjaar van 2013 geboekt zouden worden. Op dit moment wordt verwacht dat het meerendeel van deze kosten geboekt zullen worden in het vierde kwartaal en een gedeelte van meer dan 20 procent in het derde kwartaal. Zoals eerder aangegeven zal het bedrijfsresultaat over 2013 zeer waarschijnlijk niet hoger uitvallen dan de €908 miljoen van 2012.

Keith Nichols, CFO van AkzoNobel, legt uit: "De economische situatie blijft een uitdaging, maar het prestatieverbeterprogramma ligt nog steeds op schema en de extra maatregelen vorderen goed. Deze aankondiging verwijst alleen naar de termijn van het boeken van deze kosten."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL