AkzoNobel verkoopt Decorative Paints Noord-Amerika

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/12/2012 08:07
- Decorative Paints Noord-Amerika verkocht aan PPG voor $1,05 miljard.
- Cash opbrengst van ongeveer $875 miljoen.
- Overeenkomst betreft Decorative Paints in de VS, Canada en Puerto Rico.
- Afronding verwacht in het tweede kwartaal van 2013.

AkzoNobel heeft vandaag de verkoop bekend gemaakt van Decorative Paints Noord-Amerika aan PPG Industries (PPG), ter waarde van $1,05 miljard. Decorative Paints Noord-Amerika had in 2011 een omzet van $1,5 miljard, ongeveer 7 procent van AkzoNobel's totale omzet dat jaar.

AkzoNobel behoudt een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika met de Performance Coatings en Specialty Chemicals activiteiten, die in 2011 een gezamenlijke omzet hadden van meer dan $2,7 miljard en bijna 5.000 werknemers.

De onderneming heeft besloten Decorative Paints Noord-Amerika te verkopen nadat het bedrijfsonderdeel in vier jaar tijd significant is verbeterd. AkzoNobel heeft de strategische keuze gemaakt de Decorative Paints activiteiten te concentreren op haar belangrijke markten in Europa en sterke posities in regio's met hoge groei.

De cash opbrengst van circa $875 miljoen wordt gebruikt om de strategie van de onderneming te ondersteunen. Onderdeel hiervan zijn investeringen in organische groei voor AkzoNobel en het verlagen van de schuld. Meer informatie over AkzoNobel's prioriteiten wordt gegeven tijdens de strategie update op 20 februari 2013.

"De afgelopen vier jaar heeft het team een hele goede prestatie geleverd door Decorative Paints Noord-Amerika significant te verbeteren," aldus Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. "We zijn ervan overtuigd dat Decorative Paints sterkere resultaten kan boeken uit onze leidende posities in Europa en in hoge groeimarkten. Ik vind het goed dat we een gerespecteerde onderneming hebben gevonden om dit onderdeel over te nemen. Deze overeenkomst heeft een positieve uitkomst voor alle belanghebbenden."

"Deze overname toont de versnelde verandering in onze portfoliotransformatie, door verdere uitbreiding van onze coatingsonderdelen," aldus Charles E. Bunch, Voorzitter en CEO van PPG. "Het is ook een aantrekkelijke manier om onze aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse verfmarkt significant te vergroten."

AkzoNobel Decorative Paints in Noord-Amerika heeft ongeveer 5.000 werknemers, 8 fabrieken en een aantal succesvolle merken, zoals Glidden in de Verenigde Staten en Sico in Canada.

- - -
AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

PPG Industries is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, optische producten, speciale materialen, chemicaliën, glas en glasvezel. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh, Pennsylvania, in de Verenigde Staten en is actief in meer dan 60 landen. De omzet in 2011 was $14,9 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL