AkzoNobel sluit contract met McLaren Automotive

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/09/2012 17:43
AkzoNobel heeft een overeenkomst gesloten om geavanceerde laktechnologie te leveren aan McLaren Automotive. Deze deal bouwt voort op de bestaande succesvolle samenwerking met het Vodafone McLaren Mercedes Formule 1-team

Via het Sikkens merk voor autolakken, is AkzoNobel sinds 2008 de officiƫle leverancier van lakoplossingen van Vodafone McLaren Mercedes. De nieuwe overeenkomst breidt deze relatie verder uit naar auto's voor de openbare weg, waardoor de geavanceerde lakoplossingen van de onderneming gebruikt worden voor de MP4-12C en MP4-12C Spider. Hetzelfde geldt voor de P1 wanneer deze in productie wordt genomen.

"We zijn er trots op dat we zijn uitgekozen om lakken voor McLaren's personenauto's te leveren", aldus Keith Nichols, CFO van AkzoNobel. "De uitbreiding van onze technologische samenwerking naar auto's voor de openbare weg bevestigt dat onze kleurkwaliteit en geavanceerde lakken voldoen aan de strengste eisen van onze klanten. Voor ons is het essentieel dat we een concurrentievoordeel bieden en hechte relaties als deze aangaan, of we nu een bepaalde lak perfectioneren of voorzien in de behoefte aan minder laklagen. We kijken daarom uit naar een blijvende samenwerking met McLaren."

Wat betreft de coatings hebben de auto's die door McLaren Automotive worden geproduceerd vergelijkbare eigenschappen met de Vodafone McLaren Mercedes F1-wagens, die aan strenge technische normen moeten voldoen. Zo moet het gewicht tot een absoluut minimum beperkt blijven.

Bij de ondertekening van de overeenkomst zei Ron Dennis CBE, Executive Chairman van McLaren Automotive: "McLaren sportwagens nemen de principes, processen en prestaties van de Formule 1 in ruwe vorm over. Op basis daarvan maken we sportwagens voor de openbare weg waarvan de prestaties tot de beste ter wereld behoren. Daarom ben ik zo blij dat we onze succesvolle, langdurige relatie met AkzoNobel hebben uitgebreid."

"Al meer dan vier jaar biedt AkzoNobel een technologische voorsprong aan Vodafone McLaren Mercedes door lakoplossingen te ontwikkelen die topresultaten opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat de onderneming voortreffelijke lakoplossingen blijft bieden, zowel voor McLaren Automotive als voor onze klanten."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL