AkzoNobel speelt in op de vraag naar nieuwe technologie met miljoenen investering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/09/2012 08:37
AkzoNobel gaat de capaciteit in een van haar Amerikaanse vestigingen uitbreiden om te voldoen aan de toenemende vraag van de halfgeleiderindustrie, vooral voor de productie van lichtgevende diodes (leds). Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

De investering - in de vestiging van AkzoNobel in Battleground, Texas - betekent een productie-uitbreiding van trimethylaluminium (TMAL) en de bouw van een nieuwe fabriek voor trimethylgallium (TMG). De vestiging versterkt daarmee haar status als 's werelds grootste fabriek in haar soort. TMAL is een basismateriaal voor TMG, een hoogzuivere metaalorganische stof (HPMO) die bijvoorbeeld wordt gebruikt om led-rasters te maken.

"De led-industrie maakt een sterke groei van ruim 20 procent per jaar door", aldus Werner Fuhrmann, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Specialty Chemicals. "Deze investering zal de productie rendabeler maken en er daarnaast voor zorgen dat we een zeer specialistisch product, dat een steeds belangrijkere rol in de technologie van de 21ste eeuw speelt, aan onze klanten kunnen blijven leveren."

De verwachting is dat de wereldwijde led-industrie de komende tien jaar sterk zal groeien, dankzij de toepassing van leds in beeldschermen voor bijvoorbeeld pc's, laptops en tablets. De enorme toename in het gebruik van leds voor algemene verlichting zal naar verwachting ook een forse bijdrage leveren. Vanwege hun lage energieverbruik en langere levensduur krijgen led-lampen vaker de voorkeur als lichtbron boven gloei- en fluorescentielampen.

De productie-uitbreiding van TMAL wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 opgeleverd en de nieuwe TMG-fabriek zal in augustus 2014 gereed zijn.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL