AkzoNobel benoemt Ton Büchner als nieuwe CEO en andere nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/04/2012 17:38
Tijdens de vandaag gehouden Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) hebben de aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) de jaarrekening voor 2011 goedgekeurd en ingestemd met een dividend van €1,45 per gewoon aandeel voor het boekjaar 2011 (2010: €1,40). In november 2011 werd een interim-dividend van €0,33 betaald, wat betekent dat de slotuitkering €1,12 per aandeel bedraagt.

Het slotdividend wordt betaalbaar gesteld op 24 mei 2012. Naar keuze van de aandeelhouders wordt het dividend betaalbaar gesteld in contanten of in aandelen, op de voorwaarden die worden gepubliceerd door de onderneming. De aandelen AkzoNobel worden vanaf 25 april 2012 ex-dividend verhandeld op de Euronext Amsterdam. De registratiedatum is 27 april 2012.

Benoemingen en herbenoemingen in de Raad van Bestuur
Ton Büchner werd door de aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en werd meteen door de Raad van Commissarissen aangesteld als CEO. Tegelijk trad Hans Wijers terug uit zijn functie van CEO en lid van de Raad van Bestuur. De Jaarlijkse Algemene Vergadering dankte de heer Wijers voor zijn lange en succesvolle periode bij AkzoNobel, waarin hij het voormalige conglomeraat omvormde tot 's werelds grootste onderneming op het gebied van coatings en specialistische chemicaliën.

Keith Nichols werd voor een nieuwe termijn van vier jaar benoemd in de Raad van Bestuur en Leif Darner, die in 2014 de reguliere pensioengerechtigde leeftijd voor Bestuursleden bereikt, werd voor een termijn van twee jaar herbenoemd in de Raad van Bestuur.

Per 1 mei 2012 treedt Rob Frohn terug uit de Raad van Bestuur. De Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders dankte de heer Frohn voor zijn omvangrijke en succesvolle 28-jarige carrière bij AkzoNobel.

Benoemingen en herbenoemingen Raad van Commissarissen
Dolf van den Brink en Peter Ellwood zijn voor nog een termijn van vier jaar benoemd in de Raad van Commissarissen. Daarnaast werden Sari Baldauf en Ben Verwaayen voor een periode van vier jaar benoemd in de Raad van Commissarissen.

Virginia Bottomley trad terug als lid van de Raad van Commissarissen na de maximale termijn van 12 jaar te hebben bereikt. De Jaarlijkse Algemene Vergadering dankte Barones Bottomley voor haar bijdragen aan de onderneming.

Aanpassingen van de Statuten
Het voorstel om de Statuten aan te passen aan veranderingen in de Nederlandse wetgeving werd goedgekeurd.

Meer informatie over deze aanpassingen is beschikbaar op de website van de onderneming.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL