AkzoNobel voltooit overname van Chinese producent van surfactants

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 10/01/2012 08:29
AkzoNobel heeft vandaag de overname voltooid van Boxing Oleochemicals, de voornaamste producent van specialty surfactants in China. Boxing is een toonaangevende leverancier van nitrilaminen en derivaten, die gebruikt worden in industriële- en consumententoepassingen, zoals wasverzachter, asfalt en haarconditioner.

De overname is een verdere versterking van de leidende positie van AkzoNobel in specialty surfactants en is tegelijk een uitbreiding van de productiecapaciteit in Azië. De transactie werd voor het eerst aangekondigd op 27 juli vorig jaar.

Boxing, dat werd opgericht in 1993 en is gevestigd in de provincie Shandong, realiseerde in 2010 een omzet van circa €100 miljoen. De activiteiten zullen worden geïntegreerd in het Surface Chemistry onderdeel van AkzoNobel.

De vraag naar aminen en derivaten in Azië wordt gestimuleerd door bevolkingstoename, een groeiende middenklasse, grotere aandacht voor duurzaamheid en de ontwikkeling van de infrastructuur, in het bijzonder in China en India. De overname onderstreept de vastberadenheid van de onderneming naar versnelde groei en de opbouw van leidende posities in wereldwijde markten, in lijn met de Value & Values-strategie van AkzoNobel.

AkzoNobel is een van 's werelds grootste producenten en leveranciers van specialty surfactants, en synthetische en bio-polymeren additieven. Deze stoffen en polymeren worden gebruikt in veel verschillende toepassingen, variërend van persoonlijke verzorging tot asfaltering.

AkzoNobel telt op dit moment meer dan 6.700 medewerkers in China, die in 2010 een totale omzet realiseerden van €1,3 miljard. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. De ambitie van AkzoNobel is om in 2015 in China een omzet te realiseren van €3 miljard.










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL