AkzoNobel bouwt nieuwe coatingsfabriek in China om aan stijgende vraag te voldoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/10/2011 08:13
AkzoNobel is van plan om ongeveer €60 miljoen te investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit van Automotive & Aerospace Coatings in China. Deze investering zal een extra impuls geven aan de strategie van de onderneming om in 2015 een omzet van $3 miljard in China te realiseren door middel van versnelde groei. Verder zal het de leidende positie van AkzoNobel in de Chinese markt voor autoschadeherstellakken versterken.

Naast een nieuw productiebedrijf in Changzhou bouwt AkzoNobel gerelateerde magazijnen, kwaliteitscontrolelaboratoria, ondersteunende faciliteiten en kantoren op de nieuwe locatie. Het project zal de productiecapaciteit met ongeveer 25 miljoen liter verf vergroten. Volgens de planning wordt de vestiging begin 2014 operationeel.

"Deze investering bouwt voort op de overname van Prime Automotive en is opgezet om de snelgroeiende vraag van klanten bij te houden", aldus Leif Darner, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Performance Coatings. "We grijpen ook een ideale kans aan om onze leidende positie verder te versterken."

Jim Rees, Managing Director van het bedrijfsonderdeel Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel, voegde eraan toe: "De voorspelling is dat de auto- en luchtvaartmarkt in China ook de komende jaren sterk zal blijven groeien en met deze investering kunnen we ons deel van de groei bemachtigen. Changzhou is de ideale plek voor dit bedrijf. Het heeft al een goede infrastructuur, ligt ideaal in het 'coatingscentrum' van China en is daarmee voor van veel van onze klanten binnen handbereik."

AkzoNobel heeft momenteel ongeveer 6.700 werknemers in China en behaalde er in 2010 een totale omzet van €1,3 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. De nieuwe vestiging in Changzhou wordt het 29ste productiebedrijf van AkzoNobel in China.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL