AkzoNobel verwerft baanbrekende scheidingstechnologie op plantenbasis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/07/2011 14:34
AkzoNobel heeft een akkoord bereikt met Integrated Botanical Technologies (IBT) voor het verwerven van de gepatenteerde Zeta Fraction(TM)-technologie. Deze technologie houdt een ommekeer in van de manier waarop chemie op plantenbasis wordt toegepast. Hierdoor heeft AkzoNobel de portfolio met innovatieve technologieën op het gebied van duurzame chemie een enorme stimulans gegeven. Financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Het unieke proces, dat is ontwikkeld door IBT - een particulier bedrijf in New York - maakt het mogelijk om bestanddelen van een levende cel van elke plant of mariene bron te oogsten en te scheiden zonder dat daarvoor oplosmiddelen nodig zijn. IBT heeft de afgelopen vijf jaar samengewerkt met Personal Care, een bedrijfsonderdeel van AkzoNobel Surface Chemistry. In die periode werden nieuwe producten ontwikkeld die nu worden toegepast in diverse formuleringen voor persoonlijke verzorging.

"Met deze aanwinst kunnen wij niet alleen gemakkelijker innovatieve producten op de markt brengen, maar we denken deze technologie ook te kunnen gebruiken bij diverse andere activiteiten van AkzoNobel," zei Rob Frohn, lid van de Executive Committee van AkzoNobel en verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Er is een stijgende vraag van de klant naar duurzame oplossingen binnen de snelgroeiende markt voor producten op het gebied van persoonlijke verzorging. Zodra wij alle mogelijkheden die deze technologie ons biedt ook daadwerkelijk kunnen gaan benutten in combinatie met ons wereldwijde bereik, zullen wij een nog sterkere positie innemen om aan deze vraag te voldoen."

Bob Margevich, Managing Director van AkzoNobel Surface Chemistry, voegde daaraan toe: "De Zeta Fraction(TM)-technologie is anders dan welke technologie in de markt dan ook. Wij verwachten dat het de manier waarop chemie op plantenbasis wordt toegepast radicaal zal blijven veranderen. Het zal ons tevens in staat stellen onze leidende positie in hoogwaardige schoonheidstechnologieën te versterken."

Dr. Michael Koganov, een van de oprichters van IBT, zal de overstap maken naar AkzoNobel om leiding te gaan geven aan het Zeta Fraction(TM)-technologieplatform binnen de activiteiten van de onderneming. "Onze technologie is gebaseerd op fundamenteel wetenschappelijke principes die het mogelijk maken intracellulaire bestanddelen te isoleren op een reproduceerbare en ecologisch duurzame manier. De technologie kan worden gebruikt voor een breed spectrum van industrieën en toepassingen," zei hij.

De Zeta Fraction(TM)-technologie zal worden geïntegreerd binnen de Personal Care-activiteiten van AkzoNobels business unit Surface Chemistry.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL