AkzoNobel kondigt omvangrijke investering van €140 miljoen in Frankfurt aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/06/2011 08:18
AkzoNobel investeert €140 miljoen in de ombouw van haar chloorfabriek in het Duitse Frankfurt, naar de modernste membraanelektrolysetechnologie. De nieuwe productiefaciliteit, die de huidige capaciteit met ongeveer 50 procent vergroot, helpt het bedrijf haar leiderschapsposities op de Europese markt op het gebied van natronloog en chloormethanen te versterken, terwijl de totale ecologische voetafdruk per ton product met bijna 30 procent verbetert.

In de fabriek in Frankfurt, waarvan de productie in het vierde kwartaal van 2013 op gang zal komen, wordt de allernieuwste membraantechnologie toegepast. De jaarproductie van chloor op de locatie stijgt dan van 165 kiloton naar 250 kiloton.

"Dankzij deze grote investering in onze fabriek in Frankfurt - een van de sterkste chemieclusters in Europa - kunnen we aan de constante vraag van klanten voldoen, terwijl we onze ecologische voetafdruk verbeteren", aldus Rob Frohn, lid van de Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Deze investering sluit volledig aan op de Value & Values-ambities van AkzoNobel, waarbij we in onze traditionele markten in leiderschapsposities blijven investeren."

Knut Schwalenberg, Managing Director van AkzoNobel Industrial Chemicals, waar de chlooralkali- en chloormethaanactiviteiten in Frankfurt toe behoren, voegt daaraan toe: "De omschakeling naar de modernste membraantechnologie sluit perfect aan op onze duurzaamheidsagenda en ons uiterst effectieve CO2-beleid, dat al erkenning vanuit de branche heeft gekregen. Hiermee versterken we in het bijzonder onze groeiende chloormethaanactiviteiten en vergroten tegelijkertijd aanzienlijk de capaciteit in het hart van de Duitse chlooralkali-markt, wat ons vertrouwen in de markt als geheel benadrukt."

AkzoNobel Industrial Chemicals heeft drie chloorfabrieken in Duitsland (Frankfurt, Bitterfeld en Ibbenbueren) en twee in Nederland (Rotterdam en Delfzijl). In 2010 hadden deze vijf locaties een totale productie van meer dan één miljoen ton.

Chloor, vooral bekend als ontsmettingsmiddel voor drinkwater en zwembaden, kent een groot aantal toepassingen, zoals in pvc, epoxy en polyurethaan. Het wordt ook gebruikt bij de productie van 85 procent van alle geneesmiddelen. Het bedrijf verwierf de vestiging in Frankfurt als onderdeel van de overname van LII Europe in 2009.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL