AkzoNobel breidt Amerikaans distributienetwerk voor autoherstel uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 17/05/2011 08:10
Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel breidt haar distributienetwerk voor autoherstel in de Verenigde Staten uit door een nauwere samenwerking met LKQ Corporation. Als onderdeel van de overeenkomst worden circa 40 verkooppunten overgedaan aan LKQ.

De transactie heeft betrekking op alle activiteiten van AkzoNobel in de Verenigde Staten op het gebied van direct sales voor autoherstel. Op grond van de overeenkomst tussen de twee ondernemingen gaat LKQ de distributie verzorgen van de merken Sikkens, Lesonal en U-Tech. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

"Als onderdeel van de nieuwe strategie van AkzoNobel voor duurzame groei willen wij ons richten op vergroting van ons marktaandeel in volwassen markten en deze overeenkomst stelt ons daartoe in staat", aldus Leif Darner, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Door samen te werken met LKQ kunnen wij onze producten aanbieden aan een bredere klantenkring en onze leiderspositie op een van onze belangrijkste markten versterken".

LKQ is met bijna 300 vestigingen een van de grootste Amerikaanse leveranciers van aftermarket vervangings- en reparatieproducten voor de auto- en vrachtwagenmarkt. Als partner van duizenden schadeherstelbedrijven beschikt LKQ over een uitgebreid netwerk en is een van de toonaangevende distributeurs van autoreparatielakken in de Verenigde Staten.

"LKQ Corporation is een van de meest bekende en gerespecteerde namen in de automobielindustrie en wij zijn er trots op dat zij deel gaan uitmaken van ons groeiende Noord-Amerikaanse netwerk van distributiepartners", voegde Jim Rees, Managing Director van Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel hier aan toe. "Door ons te richten op onafhankelijke distributie in Noord-Amerika kunnen wij ons concentreren op versterking van ons leiderschap in de levering van uitzonderlijke producten, technologie en diensten aan de autoherstelbranche".



- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL