AkzoNobel maakt voornemen bekend om ICI Pakistan te reorganiseren en te splitsen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/04/2011 12:52
- AkzoNobel wil tot overeenstemming komen om ICI Pakistan te splitsen in twee beursgenoteerde entiteiten: AkzoNobel Pakistan Limited (bestaande uit de Paints-activiteiten) en ICI Pakistan Limited (bestaande uit alle overige activiteiten van ICI Pakistan)
- Volgens het voorstel zullen beide ondernemingen, na de splitsing, een notering krijgen aan de beurzen van Karachi, Lahore en Islamabad
- AkzoNobel zou een aandeel van 75,8 procent houden in AkzoNobel Pakistan Limited en op zoek gaan naar geschikte kopers voor haar aandeel in ICI Pakistan
- De onderneming bevestigt te willen investeren in Pakistan en ziet een sterke toekomst voor verven
- Akzo Nobel N.V. ("AkzoNobel") heeft vandaag bekendgemaakt tot overeenstemming te willen komen met het Bestuur en de aandeelhouders van ICI Pakistan Limited ("ICI Pakistan") om de verfactiviteiten en de chemieactiviteiten op te splitsen.

Volgens het voorstel zou AkzoNobel de rechtstreekse meerderheidscontrole behouden over de verfactiviteiten door deze af te scheiden in een nieuwe juridische entiteit (AkzoNobel Pakistan Limited), via een door de Pakistaanse rechtbank goedgekeurd splitsingsproces. Vervolgens zou AkzoNobel haar volledige aandeel in het resterende deel van ICI Pakistan van de hand doen.

De volledige activiteiten van ICI Pakistan vormen sinds 2008 een dochtermaatschappij van AkzoNobel, toen de onderneming Imperial Chemical Industries PLC. overnam. Het bedrijf staat genoteerd aan de beurzen van Karachi, Lahore en Islamabad en AkzoNobel heeft momenteel 75,8 procent van de totale aandelen in bezit. ICI Pakistan richt zich voornamelijk op de Pakistaanse markt met als belangrijkste activiteiten polyestervezels, gecalcineerde soda, biowetenschappen, chemicaliën en decoratieve verven. Over 2010 bedroeg de totale omzet van ICI Pakistan €305 miljoen.

De afgelopen maanden heeft AkzoNobel een strategisch onderzoek uitgevoerd naar de activiteiten en hieruit bleek dat de verfactiviteiten van ICI Pakistan commercieel duidelijk voordelig zouden zijn voor de onderneming. Hoewel de resterende onderdelen van het productenpakket van ICI Pakistan bestaan uit sterke en veelbelovende activiteiten, bieden zij niet voldoende mogelijkheden om waarde te creëren binnen AkzoNobels getransformeerde productenpakket en toekomstige strategische ambities.

Om de beste groeimogelijkheden te bieden aan de - niet verfgerelateerde -activiteiten van ICI Pakistan, is het volgens AkzoNobel het beste voor alle partijen indien de onderneming over zou gaan naar een nieuwe eigenaar die bereid en in staat zal zijn om te investeren en te helpen het volledige potentieel te benutten. In lijn hiermee is AkzoNobel van plan om, zodra de verfactiviteiten eenmaal zijn afgesplitst, via een formeel verkooptraject op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor haar aandeel in ICI Pakistan.

De procedure om deze strategische verandering door te voeren, bestaat uit een tweestappenproces. Allereerst zouden twee bedrijven worden gevormd via een door de aandeelhouders van ICI Pakistan goedgekeurd en door de Pakistaanse rechtbank bekrachtigd splitsingsproces. Beide bedrijven zouden een notering krijgen en AkzoNobel zou in elk een aandeel bezitten van 75,8 procent. Het bedrijf, de activa en de passiva van de verfactiviteiten zouden de naam AkzoNobel Pakistan Limited krijgen. ICI Pakistan zou bestaan uit alle overige bedrijven, activa en passiva.

Na voltooiing van de splitsing, zou AkzoNobel overgaan tot het formele traject van het vinden van een geschikte koper voor haar aandeel in ICI Pakistan.

AkzoNobel ziet Pakistan als een belangrijke markt en is vastberaden haar doorlopende verf- en coatingsactiviteiten te ontwikkelen en daarnaast eventuele andere mogelijkheden te benutten voor haar kernactiviteiten in Pakistan.

Verdere mededelingen zullen te zijner tijd worden gedaan.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL