AkzoNobel voltooit de verkoop van National Starch

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/10/2010 12:58
AkzoNobel heeft vandaag de verkoop afgerond van National Starch aan Corn Products International voor een bedrag van $1,3 miljard. De transactie was aangekondigd op 21 juni 2010.

National Starch werd in 2008 door AkzoNobel overgenomen als onderdeel van de aankoop van ICI, maar het onderdeel bleek onvoldoende toegevoegde waarde te hebben voor het getransformeerde AkzoNobel.

"Het doet me genoegen dat we voor deze activiteit een zeer gerespecteerde nieuwe eigenaar hebben gevonden. Nu kunnen we onze energie en aandacht volledig richten op onze strategische groeiambities, zoals we eerder deze week bekendmaakten", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel.

Corn Products International, met het hoofdkantoor in Westchester, Illinois in de Verenigde Staten, is wereldwijd een van de grootste leveranciers op het gebied van hoogwaardige ingrediënten voor voedingsmiddelen, industriële producten die via 'wet milling' zijn verkregen en het verwerken van zetmeelbevattende producten.
- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL