AkzoNobel en Forest Stewardship Council sluiten samenwerkingsovereenkomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/09/2010 08:09
AkzoNobel heeft het belang van verantwoord bosbeheer voor haar duurzaamheidsbeleid onderstreept door het tekenen van een historische overeenkomst met de Forest Stewardship Council.

De overeenkomst maakt AkzoNobel de eerste internationale partner van de FSC met uitzondering van de producten met FSC-certificering. Beide partijen gaan nu samen werken om meer begrip te kweken voor het werk van de organisatie bij het stimuleren van verantwoord bosbeheer en het vergroten van de bekendheid van de FSC-certificering als een label voor hout en papier uit goed beheerde bossen.

Veel activiteiten van AkzoNobel, in het bijzonder de merken voor houtverzorging, hebben zich al verplicht tot een verantwoorde inkoop van bosproducten. Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen AkzoNobel en met name de houtverzorgingsmerken: Cuprinol, Pinotex, Xyladecor, CetaBever, Sparlack, Flood en Sadolin, voortaan nauw samenwerken met de FSC om duurzaam bosbeheer en de vraag naar verantwoorde producten te stimuleren.

"We zijn trots op deze samenwerkingsovereenkomst met de FSC, die ons streven naar de ontwikkeling van meer ecologische high-end houtverzorgingsproducten onderstreept en onze ambitie benadrukt om onze toppositie in de Dow Jones Sustainability Indexes te behouden", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel.

André Veneman, Corporate Director of Sustainability, voegt hier aan toe: "De integratie van duurzaamheid in alle aspecten van de waardeketen vormt het hart van ons beleid. De ontwikkeling van samenwerkingsovereenkomsten zoals met de FSC is een duidelijk illustratie van onze bereidheid tot transformationele verandering, positieve actie en hulp bij het beschermen van de houtbronnen voor toekomstige generaties".

FSC Director General Andre de Freitas: "Als internationaal toonaangevende onderneming op het gebied van duurzaamheid is AkzoNobel een ideale partner om de bekendheid van de FSC wereldwijd te vergroten. Zowel de FSC als AkzoNobel zet zich in voor de zorg voor natuurlijke hulpbronnen en de samenwerkingsovereenkomst wordt gevoed door de overeenkomst tussen houtwinning uit goed beheerde bossen en behoud van langetermijndoelstellingen voor de levenscyclus van bosproducten. Door samen te werken in het FSC Global Partner Program verhogen we niet alleen de bekendheid van FSC-certificering, maar richten we ook de aandacht op innovaties op sociaal, economisch en milieugebied met betrekking tot bosbeheer".

De overeenkomst omvat het opzetten van een internationaal samenwerkingsfonds met de FSC ter ondersteuning van overeengekomen sociale beleidsprojecten; het informeren van klanten over de FSC en haar doelstellingen; en hulp bij het stimuleren van de vraag naar producten met FSC-certificering. Voor de samenwerking is ook een nieuw logo ontwikkeld, dat op uitgebreide schaal zal worden gebruikt op de relevante merken, inclusief de verpakking.

- - -
AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL