AkzoNobel vergroot capaciteit in China

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 08/04/2010 08:30
Tijdens de officiële opening van een locatie-uitbreiding voor de productie van monochloorazijnzuur (MCA) in China, onderstreepte AkzoNobel nogmaals de strategische doelstelling om te investeren in sterk groeiende markten.

Deze locatie van AkzoNobel in Taixing - met een huidige productiecapaciteit van 60.000 MT/jaar - is de grootste in haar soort in China. Hiermee kan nu beter worden ingespeeld op de gestaag groeiende vraag naar MCA in China, waar de markt in lijn met het Bruto Binnenlands Product jaarlijks meer dan 10 procent groeit. MCA is een chemisch tussenproduct dat op grote schaal wordt ingezet voor de productie van landbouwchemicaliën, carboxymethylcellulose (CMC), oppervlakteactieve stoffen en een reeks andere toepassingen.

"China is van cruciaal belang voor onze internationale ontwikkeling en deze investering is een duidelijk bewijs van ons streven naar versterking van onze posities en vergroting van onze capaciteiten in sterk groeiende regio's", aldus Rob Frohn, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Als 's werelds grootste leverancier van MCA is het van groot belang om hulpbronnen beschikbaar te stellen om samen met onze klanten een verdere groei in essentiële markten te garanderen.

In de fabriek in Taixing, die nu twee keer zoveel capaciteit heeft als het oorspronkelijke ontwerp, zorgen ultramoderne, zelf ontwikkelde technologieën en de hoogste HSE-normen voor een sterke kostenpositie gekoppeld aan de laagst mogelijke milieubelasting.

Taixing is de jongste in een reeks belangrijke ontwikkelingen voor AkzoNobel in China. In 2009 opende AkzoNobel een Powder Coatings Technology Center in Ningbo, terwijl in december op de multi-site in Ningbo voor € 275 miljoen de nieuwe faciliteit voor chelaten in bedrijf werd genomen. De fabriek in Ningbo wordt naar verwachting in november officieel geopend.

AkzoNobel telt meer dan 6.000 medewerkers in China bij een jaaropbrengst van meer dan € 1 miljard.









Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL