Ahold bereikt overeenstemming met Julius Meinl over verwerven van maximaal 67 winkels in Tsjechië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 01/08/2005 08:23
Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt met Julius Meinl, a.s. over de verwerving van maximaal 67 supermarkten van Julius Meinl in Tsjechië. Door deze acquisitie stijgt het aantal winkels van Ahold in Tsjechië tot ongeveer 300 en in Centraal-Europa tot circa 520; daarmee wordt de prominente positie van de onderneming in deze regio versterkt. De afronding van deze activatransactie is onderworpen aan bepaalde voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, en zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van 2005. Het transactiebedrag is niet bekendgemaakt.

"Wij zijn verheugd dat we deze transactie bekend kunnen maken," aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold. "Het betekent opnieuw een mijlpaal in onze recente geschiedenis. We naderen de succesvolle afronding van ons desinvesteringsprogramma en richten ons nu op groei van de activiteiten in onze belangrijkste markten via selectieve acquisities, zoals de transactie die we vandaag bekend hebben gemaakt."

Na afronding van de transactie zullen de Julius Meinl-winkels worden omgebouwd tot Albert-winkels, onder welke formule Ahold haar supermarkten in Tsjechië, Slowakije en Polen exploiteert. Het aantal Albert-supermarkten in Tsjechië zal toenemen tot circa 250.

Ahold zal niet alleen de winkel-gerelateerde activa in Tsjechië van Julius Meinl overnemen, maar zal ook de betrokken medewerkers een dienstverband aanbieden. Ahold zal tevens de winkelvoorraden en de bestaande lease-overeenkomsten overnemen.

Ahold is sinds 1991 actief in Tsjechië. Per 1 januari 2003 werden de activiteiten in Tsjechië, Slowakije en Polen ondergebracht in één managementstructuur onder de naam Ahold Centraal-Europa. Deze meer efficiënte entiteit, die haar hoofdkantoor in de Tsjechische hoofdstad Praag heeft, versterkte de lokale positionering van Ahold in alledrie de markten, en maakte betere dienstverlening in alle drie werkgebieden mogelijk. Ahold Centraal-Europa realiseerde in 2004 een geconsolideerde netto-omzet van ongeveer EUR 1,7 miljard en heeft circa 25.000 medewerkers, waarvan 13.000 in Tsjechië.

Julius Meinl, a.s. is een dochtermaatschappij van Julius Meinl International AG. Julius Meinl International AG is een Oostenrijkse houdstervennootschap die via haar dochtermaatschappijen supermarktketens in Centraal- en Oost-Europa exploiteert. Tevens beschikt de onderneming over een koffiebranderij en is zij actief in de distributie van koffie en thee. Met een retailomzet in Tsjechië in 2004 van circa EUR 140 miljoen biedt Julius Meinl werk aan ongeveer 1.700 mensen in haar 67 winkels. De winkels verkopen voedingsmiddelen en kruidenierswaren waaronder vlees, groenten en fruit, bakkerijproducten, wijn en overige alcoholische dranken.

Disclaimer
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over de verwachte acquisitie van winkels en daaraan gerelateerde activa in Tsjechië en het tijdstip daarvan, verdere groei en ontwikkeling in Aholds belangrijkste markten en plannen tot ombouw van de verworven winkels en het aanbieden van een dienstverband aan de betrokken Julius Meinl-medewerkers op vergelijkbare voorwaarden. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, onverwachte vertragingen in de afronding van de acquisitie, de onmogelijkheid om aan de voorwaarden voor afronding van een dergelijke acquisitie te voldoen, maatregelen of het achterwege blijven van maatregelen van toezichthoudende en/of regelgevende overheidsinstanties en andere derden, de onmogelijkheid tot of vertragingen in de verdere ontwikkeling in de belangrijkste markten en andere factoren waarvan een aantal wordt besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.
Bron : Ahold




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL