Ahold onderzoekt strategische opties voor aandeel in ICA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/09/2012 08:12
Amsterdam, 4 september 2012 - Ahold kondigt vandaag aan dat het start met het onderzoeken van de strategische opties voor haar aandeel van 60% in ICA, het Scandinavische supermarktbedrijf. Een initiële publieke uitgifte (IPO) van de aandelen op NASDAQ OMX Stockholm in Zweden is één van de mogelijke alternatieven die wordt overwogen.

Ahold presenteerde vorig jaar een nieuwe groeistrategie, en wil deze met het oog op waarde creatie richten op de bedrijfsonderdelen die zij controleert.

Ahold en Hakon Invest AB uit Zweden delen gezamenlijk de controle over ICA. Tijdens het onderzoek, dat naar verwachting 6 tot 12 maanden zal duren, zullen Ahold en Hakon nauw blijven samenwerken om de voorwaarden te blijven creëren waaronder ICA kan blijven groeien en haar doelen kan realiseren.

ICA is met haar supermarkten marktleider in Zweden, en heeft daarnaast ICA- en Rimi-winkels in Noorwegen en Rimi-supermarkten in de Baltische staten. ICA heeft in totaal 2.215 franchise- en eigen supermarkten en had in 2011 een omzet van SEK 95,179 miljoen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL