Ahold investeert in verdere groei en versterkt positie Albert Heijn in Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 27/04/2012 07:11
Ahold heeft donderdag 26 april overeenstemming bereikt met Jumbo over de overgang van 78 C1000 en 4 Jumbo winkels. Deze winkels zijn voor het merendeel winkels van ondernemers; in vier gevallen betreft het eigen winkels van C1000 en Jumbo.

Deze stap past binnen de strategie van Ahold waarmee het duurzame, winstgevende groei wil realiseren. Uitbreiding van de geografische positie door het overnemen van winkels in en rond de bestaande markten is daarbij een belangrijke prioriteit, naast versterking van de klantloyaliteit en verbreding van het aanbod.

Van de 82 over te nemen winkels zijn 57 gevestigd in dorpen en steden waar nu nog geen Albert Heijn is. In de overige gemeenten kunnen klanten straks de keuze maken hun dagelijkse boodschappen te doen bij een Albert Heijn dichterbij.

De vier eigen winkels worden zo snel mogelijk na afronding van de transactie omgebouwd tot Albert Heijn-winkels; de overige winkels worden op een later moment in samenspraak met de ondernemer omgebouwd.

Ahold betaalt Jumbo in totaal € 290 milljoen in cash voor deze transactie. Ahold neemt de onroerend goed posities van 78 van de 82 vestigingslokaties over. De 82 winkels realiseerden in 2011 een gezamenlijke consumentenomzet van € 800 miljoen. De transactie met Jumbo vindt plaats onder voorbehoud van de gebruikelijke condities, waaronder de toestemming van de mededingingsautoriteiten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL