Ahold benoemt James McCann tot Chief Commercial & Development Officer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/06/2011 18:34
Amsterdam, 30 juni 2011 - Ahold maakt vandaag bekend dat James McCann is benoemd als Chief Commercial & Development Officer in de Raad van Bestuur, met ingang van 1 september 2011. In deze nieuwe functie zal hij binnen de Raad van Bestuur gaan meewerken aan de groeistrategie van Ahold. Hij zal zich gaan richten op het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve manieren om te voldoen aan de behoeften van de klant, op het versterken van de band met de klant en op het verbreden van ons aanbod. Hij wordt ook verantwoordelijk voor alle online activiteiten en - initiatieven, en zal een belangrijke rol gaan spelen in het uitbreiden van de activiteiten in nieuwe markten.

"We zijn zeer verheugd met de komst van James, een retailer in hart en nieren" aldus Dick Boer, Ahold CEO. "James heeft een indrukwekkende achtergrond, met een leidende rol in de activiteiten van grote, internationale retailers in verschillende landen. Zijn ervaring in het ontwikkelen van bedrijfsactiviteiten in verschillende markten en zijn kennis op het gebied van e-commerce, het opbouwen van klantrelaties en het versterken van de klantloyaliteit zal ons helpen om onze groei-initiatieven te versnellen. James zal nauw gaan samenwerken met de Chief Operating Officers van Ahold Europe en Ahold USA" aldus Boer.

McCann (1969, Britse nationaliteit) begon zijn loopbaan in 1992 bij Shell in het Verenigd Koninkrijk. Daarna werkte hij voor Mars in verschillende functies in het VK en Rusland, waarna hij in 1999 commercial director werd bij Sainsbury plc. Van 2002 tot en met 2009 werkte McCann bij Tesco, waar hij COO was bij Tesco in Polen, en eindverantwoordelijk voor de activiteiten van Tesco in Maleisiƫ en Hongarije. Van februari 2010 tot mei 2011 was James McCann Executive Director van Carrefour France en lid van Carrefour's Group Executive Board.

De Raad van Commissarissen van Ahold zal James McCann voordragen voor benoeming in de Raad van Bestuur op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 17 april, 2012. Tot die tijd is McCann fungerend lid van de Raad van Bestuur.De arbeidsovereenkomst met McCann past binnen het bestaande remuneratiebeleid van Ahold.







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL