Ahold verkoopt meerderheidsbelang in Schuitema aan CVC

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/04/2008 08:12
Amsterdam - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een overeenkomst heeft bereikt met investeerder CVC Capital Partners over de verkoop van Aholds belang van 73,2% in Schuitema N.V. Als onderdeel van de transactie zal Ahold een indirect belang van 20% in Schuitema verkrijgen, zonder vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen. De waarde van Schuitema N.V. in haar geheel waarop de verkoop is gebaseerd, is € 950 miljoen. De tegenprestatie voor de volledige transactie bestaat uit 58 winkels, onroerend goed, alsmede een bedrag in contanten van ongeveer € 185 miljoen.

De closing van de transactie is onder voorbehoud van de vervulling van gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van het jaar. De verkregen winkels zullen worden omgebouwd tot Albert Heijn-winkels. De levering van de winkels door Schuitema aan Albert Heijn zal plaatsvinden in verscheidene tranches en zal naar verwachting aanvangen zodra de closing heeft plaatsgevonden en worden afgerond voor het einde van het jaar.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL