Ahold maakt bekend dat reverse stock split heeft plaatsgevonden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/08/2007 07:33
Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat op 22 augustus 2007, na sluiting van de New York Stock Exchange, de uitvoering van de reverse stock split heeft plaatsgevonden.
De reverse stock split behelst de omzetting van iedere 5 bestaande aandelen met een nominale waarde van € 0,24 elk in 4 nieuwe aandelen met een nominale waarde van € 0,30 elk. De handel in nieuwe Ahold aandelen met de nieuwe nominale waarde vindt vanaf vandaag plaats.

Ahold heeft bevestigd gekregen dat geen verzet tegen de terugbetaling van kapitaal, in verband met de reverse stock split is aangetekend. De datum waarop de € 1,89 per bestaand aandeel wordt terugbetaald, is bepaald op 28 augustus 2007. Op de terugbetaling van kapitaal wordt geen Nederlandse dividendbelasting ingehouden. Aandeelhouders die belastingtechnische vragen hebben, worden geadviseerd contact op te nemen met hun belastingadviseur.

Voor aandeelhouders wiens aandelen worden gehouden bij Euroclear Nederland (geadministreerd giro- of verzameldepot) gold als registratiedatum 22 augustus 2007, bij sluiting van de beurs van Amsterdam. Aandeelhouders die aandelen houden via hun bank of effectenbemiddelaar, ontvangen bericht via deze instanties. Aandeelhouders die zijn opgenomen in het aandeelhoudersregister van Ahold zijn door Ahold geïnformeerd over de administratieve procedure. Houders van American Depositary Receipts (ADR's) genoteerd aan de New York Stock Exchange zullen worden uitbetaald in Amerikaanse dollars, voor zover zij hun ADR's op 22 augustus 2007 ten tijde en na sluiting van de New York Stock Exchange hielden.

Indien het aantal aandelen dat een aandeelhouder houdt niet exact deelbaar is door 5, zullen banken en effectenbemiddelaars het aantal naar boven of naar beneden afronden, afhankelijk van de specifieke overeenkomsten tussen de bank of effectenbemiddelaar en de aandeelhouders.

Ahold Press Office: +31 (0)20 509 5343

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar beperken zich niet tot uitspraken met betrekking tot het verwachte tijdstip van de terugbetaling van kapitaal en de reverse stock split, en het beoogde bedrag van een dergelijke terugbetaling. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de feitelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten die expliciet of impliciet in de forward-looking statements tot uitdrukking zijn gebracht. Vele van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en evenmin exact voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, schommelingen in valutakoersen en rentepercentages, toename van of veranderingen in de concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en te verwezenlijken, tegenvallende of andere opbrengsten en middelen dan verwacht in de plannen en strategieën van Ahold, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, gedragingen van Aholds concurrenten en derden, alsmede andere factoren zoals neergelegd in documenten die in Aholds naam in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements; deze gelden uitsluitend op de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich na de datum van dit persbericht voordoen. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - zoals haar statutaire naam luidt - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL