AEGON verkoopt schadeverzekeringsactiviteiten in Spanje aan Reale Mutua

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/12/2004 15:50
AEGON N.V. maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten om zijn Spaanse schadeverzekeringsbedrijf, AEGON Seguros Generales, per 1 januari 2005 te verkopen aan de Italiaanse onderlinge verzekeringsmaatschappij Reale Mutua Groep. De verkoopprijs bedraagt ongeveer EUR 250 miljoen en zal definitief worden vastgesteld bij voltooiing van de overeenkomst.

De transactie resulteert in een boekwinst van ongeveer EUR 130 miljoen na belasting. De verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthoudende instanties. Het is de verwachting dat de transactie in het tweede kwartaal van 2005 zal worden voltooid. De opbrengst zal worden gebruikt voor het aflossen van schulden.

AEGON’s schadeverzekeringsactiviteiten in Spanje rapporteerden een brutopremie-omzet van EUR 187 miljoen en een nettowinst van EUR 21 miljoen in de eerste negen maanden van 2004.

Het distributienetwerk van AEGON Seguros Generales in Spanje, dat door de transactie in handen komt van de Reale Mutua Groep, zal levens- en ziektekostenverzekeringen van AEGON blijven verkopen. Tevens zal AEGON de levensverzekeringsportefeuille van Reale Vida in Spanje overnemen (met een totale premie-omzet van EUR 10 miljoen in de eerste negen maanden van 2004), waardoor AEGON toegang krijgt tot het bestaande agentennetwerk van Reale Mutua. Deze exclusieve distributieovereenkomsten zijn geldig voor vijf jaar en kunnen na die periode worden verlengd.

Deze transactie onderstreept de strategie van AEGON om zich te richten op zijn kernactiviteiten: levensverzekeringen, pensioenen, spaar- en beleggingsproducten. AEGON zal de uitbreiding van zijn levensverzekeringsactiviteiten in Spanje voortzetten door de distributie via eigen agenten verder te versterken, door de bestaande samenwerking met de bank Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) uit te bouwen en door het ontwikkelen van nieuwe distributiemogelijkheden.


Redactie XEA.nl, Aegon is na de daling van de EUR 40, weinif herstelt en wij verwachten toch een herstel richting de EUR 12,50 voor de halfjaar termijn. Aegon's bestuur gaat uit van een positieve ontwikkeling en dat zien wij (red.) nog niet beloont in de huidige koers van het aandeel Aegon.
Deze (130 miljoen) en andere boekwinsten kunnen gebruikt worden en zullen de cijfers een betere kleur geven.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL