Akzo Nobel investeert EUR 50 mln in Brazilië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 24/05/2007 08:14
Arnhem, 24 mei 2007 - Akzo Nobels activiteit op het gebied van pulp- en papierchemicaliën, Eka Chemicals, heeft een overeenkomst ondertekend voor de levering, opslag en verwerking van alle chemicaliën voor een nieuwe pulpfabriek, die in Três Lagoas, Brazilië wordt gebouwd.

De nieuwe pulpfabriek, bekend onder de naam Horizonte, met een capaciteit van 1,250.000 ton is recent overgedragen aan Votorantim Celulose e Papel (VCP).

Onderdeel van de overeenkomst is de bouw van een fabriek (Chemical Island) door Eka Chemicals die ter plekke voornamelijk chloordioxide gaat produceren. Naast de bouw van het Chemical Island breidt Eka Chemicals ook de bestaande vestiging in Jundiaí (São Paulo) verder uit, waar een nieuwe productielijn 30.000 ton natriumchloraat per jaar gaat produceren. Het grootste gedeelte daarvan is bestemd voor de fabriek in Três Lagoas. De totale investering van Akzo Nobel bedraagt circa EUR 50 mln.

"Versnelling van de groei in onze kernmarkten is een essentieel onderdeel van de internationale strategie van de onderneming", aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Chemicals. "Deze overeenkomst, die geldt voor een periode van 15 jaar na het opstarten van de nieuwe fabriek, benadrukt ook ons streven naar uitbreiding van onze activiteiten in één van de snelst groeiende regio's van de wereld."

De nieuwe investering betekent een aanzienlijke uitbreiding van de reeds lang aanwezige activiteiten van Akzo Nobel op het gebied van pulp- en papierchemicaliën in Brazilië, waar het bedrijfsonderdeel ook al Chemical Islands exploiteert voor diverse andere fabrieken. Eka Chemicals heeft een goede samenwerking opgebouwd met VCP, voor wie Eka Chemicals de afgelopen vijf jaar met succes een productiefaciliteit voor chloordioxide heeft geëxploiteerd bij de pulpfabriek van die onderneming in Jacareí.

In een reactie op de overeenkomst zei Jose Luciano Penido, de CEO van VCP: "We zijn erg blij dat we dit contract met Eka Chemicals hebben gesloten. Ze hebben bewezen een betrouwbare partner te zijn met eersteklastechnologie en deskundigheid en we verheugen ons erop om in de komende jaren onze activiteiten samen verder te ontwikkelen".

"Als toonaangevende leverancier van pulp- en papierchemicaliën in Brazilië zien we Tres Lagoas als een grote kans om onze relatie met VCP verder uit te breiden", zei Jan Svärd, General Manager van Akzo Nobel's pulp- en papierchemicaliën activiteit.

De ingebruikname van de nieuwe fabriek, die uitsluitend gebruikmaakt van hout afkomstig van hoogproductieve eucalyptusplantages, zal naar verwachting plaatsvinden in 2009, terwijl direct gestart wordt met de bouw van de nieuwe faciliteit.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL