Bij Innoconcepts staat nog veel te gebeuren

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/03/2006 16:45
Wij hebben het bericht van 13 januari nog eens nagelezen en andere berichten. Waar ging dat ook weer over?
.Uitbreiding samenwerking met licentiepartner Schoeller Arca Systems
• Toegang tot grote en belangrijke groeimarkt
• Eerste productiefaciliteit waar I-Pac technologie van begin af aan integraal wordt ingevoerd.

InnoConcepts NV heeft ten behoeve van haar dochter I-Pac Technologies NV (I-Pac) een 45% belang genomen in een Hongkong vennootschap die een joint-venture (JV) zal vormen tussen I-Pac en haar licentienemer Schoeller Arca Systems NV (SAS).
Wie is Schoeller Arca Systems NV.

Schoeller Arca Systems is ontstaan uit de recente fusie tussen het te Hardenberg gevestigde Schoeller Wavin en het Zweedse Arca. De gefuseerde onderneming is met meer dan 30 productie- en sales vestigingen ’s-werelds grootste producent op het gebied van kunststof transportverpakkingen zoals kratten, dozen, pallets, big boxes, etc. Schoeller Arca Systems heeft een omzet van meer dan EUR 500 miljoen op jaarbasis in een markt met een volume van zo’n EUR 3 miljard.

De JV heeft reeds voor haar opstart de eerste opdrachten van grote multinationals verkregen. Verwacht wordt dat in China grote belangstelling bestaat, te beginnen vanuit de bestaande klantenbasis van SAS, voor de SAS “full-service” kunststof verpakkingsoplossingen ten behoeve van “material handling”, waaronder verpakkingen voor bier, automotive en chemische producten. Onderzoek toont aan dat deze, nog onontgonnen, markt in China in de komende vijf jaar zal kunnen uitgroeien naar een markt van circa EUR 500 miljoen. Partijen hebben de ambitie om hierin een marktaandeel te verwerven van minimaal 20%.

Hoe financiert Innoconcepts dit?

InnoConcepts financiert haar deel van de benodigde investeringen in de JV uit beschikbare middelen. Deze investeringen zullen in gezamenlijk overleg tussen partijen plaatsvinden naar mate het succes van de gezamenlijke operatie vordert.

TEA Group,
De eerder aangekondigde samenwerking van Innoconcepts met de T.E.A. Group (Tooling and Engeneering Alliance) geeft voldoende capaciteit om de implementatie van deze nieuwe activiteit in China te ondersteunen, zonder daarbij de reeds in gang gezette technologische implementatie bij SAS te vertragen.

InnoConcepts NV heeft ten behoeve van haar dochter I-Pac Technologies NV (I-Pac) over een-stemming bereikt over het nemen van een belang in T.E.A. Group Limited. De investering vindt voornamelijk plaats middels verwerving van een converteerbare obligatielening, met een rente van 7% per jaar, die (geheel of gedeeltelijk) geconverteerd kan worden in maximaal 90% van de aandelen T.E.A. Group. Indien niet wordt geconverteerd lost de lening na drie jaar af tegen een hoofdsom van USD 8.875.000 (EUR 7,5 miljoen).

InnoConcepts kan de investering in de T.E.A. Group volledig doen uit beschikbare middelen. De investering zal op meerdere terreinen een bijdrage aan de winst gaan leveren. Naast het rendement op bestaande en nieuwe klanten van de T.E.A. Group, zal via de exploitatie van gecombineerde technologieën, alsmede een bredere dienstverlening, een versnelling van royaltyinkomsten gerealiseerd kunnen worden.

Wat is het doel van deze actie?

• Belangrijke strategische stap om toonaangevende speler te worden op gebied van innovatie binnen kunststofverpakkingsindustrie
• Financiering uit beschikbare middelen, investering zal bijdragen aan de winst
• Boekjaar 2005 conform verwachting afgesloten, outlook voor 2006 positief

Extra middelen uit,
de verkoop van de convertible in Proventecs. Dit levert EUR 12 mln op, dit is nodig om ambitieuze groeiplan I-Pac te financieren.

Wij van de redactie (XEA.nl) zien in Innoconcepts, het bedrijf dat op de beurs weer even onderbelicht blijft. Het bedrijf is goed bezig en het zou best eens kunnen gebeuren, dat SAS Innoconcepts geheel maar zich toetrekt.

Er zijn nu zoveel samenvoegingen en van de beurs afgaan, dat dit bij ons niet vreemd zou overkomen, het vertrek van Innoconcepts van de beurs door een overname door Schoeller Arca Systems.

De tijd zal het leren, maar dat er wat staat te gebeuren bij dit bedrijf is voor ons (red. XEA.nl) wel duidelijk en ook in China!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL