Innoconcepts een van de grootste stijgers gisteren.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/01/2006 14:32
Ja, dat waren zij wel, maar in de media weinig woorden er aan vuil gemaakt, toch begint deze parel pas net te stralen en de echte glans moet nog komen. Zo zien wij van de redactie XEA.nl het. Gisteren steeg het aandeel op de verdere uitbreiding met Schoeller Arca van EUR 10,40 naar EUR 11,38 (+9,42%) en een omzet van 327.779 sts omzet.
Met I-pac heeft Innoconcepts een goed product in huis, waar ook de kansen inzitten voor nog meer producten en gebruiken, het einde is nog niet inzicht.
Ook de Joint venture met Schoeller Arca (Dstld) zal nog meer omzet gaan genereren.
I-Pac zat al in de Technische kunststofverpakkingen, een markt van ca. $150 miljard, het bedrukken van verpakkingen (=plastic printing, de DvD en CD's. En Innoconcepts hield zich ook verder bezig met het verder uitontwikkelen van nieuwe technologieën en het doorontwikkelen van de intellectuele eigendommen. Hieruit komen dan weer de licentie inkomsten en die zullen nog verder oplopen. De cleaning is ondergebracht in Engeland, lees daarover in de andere berichtgevingen of kijk op www.proventec.com , zo heet het fonds. U kunt die vinden door via de fondsnavigator bij Innoconcepts alle geschreven stukjes nog eens op te vragen en door te nemen.
Ook kan Innoconcepts t.z.t. haar belang van ruim 80% in I-Pac verder uitbreiden.
Innoconcepts timmert aan de weg en de Instituten weten het aandeel ook sinds medio vorig jaar te vinden, dat heeft de koers van het aandeel goed gedaan. Wel was er begin december 2005 een negatief advies van de Fortis bank richting EUR 6 als koersdoel. Daar lagen volgens ons andere redenen aan ten grondslag. De koers herstelde zich weer redelijke en gisteren werd er weer een "top" neergezet.
Ook had Innoconcepts begin van dit jaar in haar up-date gezegd, dat de doelen die vorig jaar waren bekend gemaakt ook gehaald gaan worden, tenminste 45% winststijging ten opzichte van het jaar 2004. Toen was de nettowinst EUR 6,8 miljoen en een omzet van EUR 26,7 miljoen, nettowinst EUR 0,47 en een dividend van EUR 0,15 of 1op 59 oude stukken.
Ook maakte Innoconcepts op 5 januari j.l. bekend, dat zij (InnoConcepts)een belangname nam in TEA en hief de beperking van te kleine omvang verpakkingstak daarmee gelijk op. Deze week de joint venture met Schoeller Arca en de vorm komt er aardig in, letterlijk en figuurlijk bij Innoconcepts.
Hoeveel bezitten de grootaandeelhouders nu gezamenlijk in Innoconcepts,A. Langerak ca. 47%, General ruim 5%, Aviva Plc. ca. 5,32%, A.A Fock ca, 5,1% en of de Fortis Bank nu nog een belang heeft is ons onduidelijk. In het Register van de AFM staat het nog wel, maar volgens de laatste berichten was er een afbouw door Fortis van haar belang in Innoconcepts geweest. Dus een redelijk beperkt aantal aandelen is nog vrij verhandelbaar.
Wat maakt ons zo vast op dit aandeel?
De heer A. Langerak heeft het bedrijf opgericht met enkele partners en zit er nog in. Een handelsman "pursang". Weet wat hij doet en dat deze man dan in het bedrijf ook nog eens de touwtjes goed in hand heef, is alleen een voordeel.
Kan je als kleine belegger "mee surfen"! Was eind 2004 de slotkoes nog EUR 5,60, doordat er meer belangstelling kwam van de grotere en A. Langerak zijn belang onder de 50% bracht, kwam er gelijk meer transparantie in het aandeel.
De huidige stand van gisteren betekent wel ten opzichte van slotstand 2004 een verdubbeling en er zit nog meer in het "vat"!
Zo schatten wij (red.) dat in. Onze code: "eerst de vent en dan de tent", gaat hier duidelijk op.
De koers kan met de goede vooruitzichten voor 2006, wel eens snel richting de EUR 15 schieten, er is toch ook nog eens een beperkte "fee float"!
Leg dan ook orders in met een limiet.


bericht om 18.56 uur,
info over Innoconcepts is op www.inno-concepts.com

korte aanvulling van het laatste bericht van Innoconcepts,

De JV heeft reeds voor haar opstart de eerste opdrachten van grote multinationals verkregen. Verwacht wordt dat in China grote belangstelling bestaat, te beginnen vanuit de bestaande klantenbasis van SAS, voor de SAS “full-service” kunststof verpakkingsoplossingen ten behoeve van “material handling”, waaronder verpakkingen voor bier, automotive en chemische producten. Onderzoek toont aan dat deze, nog onontgonnen, markt in China in de komende vijf jaar zal kunnen uitgroeien naar een markt van circa EUR 500 miljoen. Partijen hebben de ambitie om hierin een marktaandeel te verwerven van minimaal 20%. Via de JV krijgt SAS de beschikking over een eerste productiefaciliteit in China. De Chinese productiefaciliteit zal bovendien de eerste fabriek van SAS worden die vanaf het begin af aan zal worden voorzien van I-Pac technologie op het gebied van kunststof verpakkingen. SAS wordt hierdoor niet alleen één van de eerste bedrijven binnen haar branche met een eigen productiecapaciteit in China, maar kan bovendien een superieur product aanbieden. I-Pac krijgt door deze samenwerking de unieke mogelijkheid het rendement op de implementatie van haar eigen technologie te verhogen en haar infrastructuur verder te optimaliseren in de belangrijkste emerging market van dit moment. InnoConcepts financiert haar deel van de benodigde investeringen in de JV uit beschikbare middelen. Deze investeringen zullen in gezamenlijk overleg tussen partijen plaatsvinden naar mate het succes van de gezamenlijke operatie vordert. De eerder aangekondigde samenwerking met de T.E.A. Group (Tooling and Engeneering Alliance) geeft voldoende capaciteit om de implementatie van deze nieuwe activiteit te ondersteunen, zonder daarbij de reeds in gang gezette technologische implementatie bij SAS te vertragen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL