InnoConcepts breidt samenwerking met Schoeller uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/01/2006 08:41
INNOCONCEPTS ZET SAMEN MET LICENTIEPARTNER NIEUWE CHINESE ACTIVITEIT OP
Uitbreiding samenwerking met licentiepartner Schoeller Arca Systems.
Toegang tot grote en belangrijke groeimarkt.
Eerste productiefaciliteit waar I-Pac technologie van begin af aan integraal wordt ingevoerd.

InnoConcepts NV heeft ten behoeve van haar dochter I-Pac Technologies NV (I-Pac) een 45% belang genomen in een Hongkong vennootschap die een joint-venture (JV) zal vormen tussen I-Pac en haar licentienemer Schoeller Arca Systems NV (SAS). De JV zal de productrange van SAS, die met behulp van I-Pac technologie geproduceerd wordt, exclusief exploiteren voor de Chinese markt. De JV zal een nieuwe productiefaciliteit opzetten in Dongguan (provincie Guangdong), voor de productie van kratten, big boxen en andere transportverpakkingen. Zij zal hierbij worden ondersteund door I-Pac s bestaande Chinese infrastructuur en netwerk.

De JV heeft reeds voor haar opstart de eerste opdrachten van grote multinationals verkregen. Verwacht wordt dat in China grote belangstelling bestaat, te beginnen vanuit de bestaande klantenbasis van SAS, voor de SAS full-service kunststof verpakkingsoplossingen ten behoeve van material handling , waaronder verpakkingen voor bier, automotive en chemische producten. Onderzoek toont aan dat deze, nog onontgonnen, markt in China in de komende vijf jaar zal kunnen uitgroeien naar een markt van circa EUR 500 miljoen. Partijen hebben de ambitie om hierin een marktaandeel te verwerven van minimaal 20%.

Via de JV krijgt SAS de beschikking over een eerste productiefaciliteit in China. De Chinese productiefaciliteit zal bovendien de eerste fabriek van SAS worden die vanaf het begin af aan zal worden voorzien van I-Pac technologie op het gebied van kunststof verpakkingen. SAS wordt hierdoor niet alleen één van de eerste bedrijven binnen haar branche met een eigen productiecapaciteit in China, maar kan bovendien een superieur product aanbieden.

I-Pac krijgt door deze samenwerking de unieke mogelijkheid het rendement op de implementatie van haar eigen technologie te verhogen en haar infrastructuur verder te optimaliseren in de belangrijkste emerging market van dit moment. InnoConcepts financiert haar deel van de benodigde investeringen in de JV uit beschikbare middelen. Deze investeringen zullen in gezamenlijk overleg tussen partijen plaatsvinden naar mate het succes van de gezamenlijke operatie vordert. De eerder aangekondigde samenwerking met de T.E.A. Group (Tooling and Engeneering Alliance) geeft voldoende capaciteit om de implementatie van deze nieuwe activiteit te ondersteunen, zonder daarbij de reeds in gang gezette technologische implementatie bij SAS te vertragen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL