Biotech versus uitvinders.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 28/11/2005 08:45
Biotech was hot en is hot, want daar verwachten de beleggers veel van. Biotech draagt bij aan de gezondheid van de mensen, maar de beleggers kijken meer naar de inkomsten uit de licenties van die Biotech bedrijven.
Het gaat hen meer om de "poen" dan om de "gezondheid", althans dat is onze indruk. Misschien mogen wij dat wel niet zo neerschrijven, maar het is een indruk.
Wat de beleggers vaak niet zien dat er meer bedrijven inkomsten hebben uit "licenties" en wel de uitvinders.
Een bedrijf die uitvinders begeleid is Innoconcepts.
Daar hebben wij al meer over geschreven, hebben ook een plukje van die aandelen in de modelportefeuille zitten.
Toch wordt dit bedrijf door de beleggers nog niet op waarde geschat.
Dat bedrijf ontvangt ook inkomsten uit licenties en dat was in 2004 circa EUR 16 miljoen. Toch is dat aandeel voor ruin EUR 10 te koop en er staan naar verhouding niet zoveel aandelen uit, per 31/12/2004 16.140.906 sts.
Bij Biotech bedrijven zijn die aantallen zo vele malen groter.
Wat maakt Innoconcepts dan zo bijzonder, dat bedrijf begeleid uitvinders die de weg niet weten. Hierdoor komen er steeds nieuwe vinding naar voor en als die bruikbaar zijn voor de markt, dan gaat Innoconcpets deze producten verder ontwikkelen en in de markt zetten. Zo heeft Innonconcepts een ruime 80% deelneming in I-Pac en dat is een parel die steeds meer inkomsten uit "licenties" gaat binnenhalen. Ook bezit Innoconcepts een belang in Proventec van ca. 38% en dat kan uitgebouwd worden naar meer dan 50%. Dus kunnen zij (Innoconcepts) daar zeggenschap gaan uitoefenen. Voor verdere info kijk op www.proventec.com
Ook heeft Innoconcepts patenten in licentie gegeven aan het Duitse Schoeller Arca, wereldmarktleider in bier- en frisdrankkratjes fabricage. Dat patent is er een, waarmee je onder een bepaalde techniek, die goedkoper is en minder energie vraagt, bepaalde vormen kan geven.
Ook de productie van de "doosjes" zoals Innoconcepts dat zegt, dat zijn cd's en dvd's verpakkingen en die aantallen doen de kassa rinkelen voor de licentie-inkomsten.

Waar wij van de redactie XEA.nl de nadruk op willen leggen is; "wat is het verschil in licentie inkomsten van de Biotech bedrijven en die van de uitvinders, in dit geval, Innoconcepts"?

Geen en waarom staat er dan bij Innoconcepts een koers van slechts EUR 10 en een klein beetje?
Omdat wij vinden dat beleggers niet verder kijken dan de Biotecht sector op het gebied van licentie inkomsten.
Daar zou een Innoconcepts, dat steeds meer nieuwe producten in de markt weet te zetten en dus steeds meer inkomsten uit Licentie krijgt en betere waardering dan de nu ruim EUR 10 verdienen.

Over verdienen gesproken, dat zag je aan de "schilders" die konden hun schilderijen in die jaren ook niet slijten en nu worden daar miljoenen voor betaald.
Zo zien wij dat ook een beetje met dit fonds Innoconcepts.

Belegger let op de licentie inkomsten!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL