InnoConcepts: verdere sterke stijging resultaten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/09/2005 08:36
In de eerste helft van 2005 is de nettowinst voor afschrijving goodwill van InnoConcepts met 40% wederom sterk gestegen. De verkoop van de activiteiten van InnoCleaning Concepts mede in acht genomen, verwacht InnoConcepts over heel 2005 een forse stijging van het resultaat ten opzichte van 2004.

TOELICHTING OP DE CIJFERS
Voor het zevende opeenvolgende jaar sinds de beursgang in 1998 heeft InnoConcepts haar resultaten ook in de eerste helft van 2005 weer weten te verbeteren. De nettowinst voor afschrijving goodwill steeg met 40% van EUR 2,419 miljoen naar EUR 3,398 miljoen. De afschrijving goodwill, die over de eerste helft van 2005 EUR 1,233 miljoen bedroeg, wordt voor het laatst op deze wijze gerapporteerd. Over het hele boekjaar 2005 zullen de cijfers worden gerapporteerd conform IFRS, waarbij geen gefixeerde afschrijving van goodwill plaats vindt.

De omzet steeg met 13% van EUR 11,2 miljoen naar EUR 12,7 miljoen. De omzet bestond voor het grootste deel uit licentie-inkomsten van dochter I-Pac Technologies. Als gevolg van de reeds eerder ingezette outsourcing strategie van alle "non-core" bedrijfsonderdelen daalden de kosten met 23% ten opzichte van de eerste helft van 2004.

Voor wat inkomsten betreft verwacht InnoConcepts dat in de komende jaren de verdeling procentueel zal verschuiven van multimedia verpakkingen naar andere productcategorieën. Dit als gevolg van de groei van opbrengsten uit licenties en samenwerkingsverbanden in andere segmenten van de verpakkingsmarkt, waar de door I-Pac geëxploiteerde technologieën zullen worden toegepast.

Het balanstotaal steeg met 16% tot EUR 84,9 miljoen, waarbij de solvabiliteit ruim 59% bleef. De Aziatische inkomsten en daarmee samenhangende investeringen vinden plaats in US-dollars. Balans- en vermogensmutaties werden mede beïnvloed door de koersstijging van de dollar die in de eerste helft van 2005 steeg van EUR 0,73 naar EUR 0,83, resulterend in een vermogenstoename van EUR 2,9 miljoen.

De balans en winst- en verliesrekening zullen in de tweede helft van 2005 de nodige fundamentele wijzigingen ondergaan. Ten eerste zullen de jaarcijfers voor het gehele jaar worden gerapporteerd conform IFRS. Daarnaast zijn de activiteiten van InnoCleaning Concepts inmiddels verkocht en volledig ondergebracht bij het Engelse Proventec. Dit vond plaats middels betaling door Proventec in nieuwe aandelen (resulterend in een belang in Proventec van circa 39%) plus een converteerbare obligatielening. Ten slotte werd in augustus een emissie van 7% nieuwe aandelen InnoConcepts voltooid, waarbij EUR 10 miljoen nieuw kapitaal werd aangetrokken.

GANG VAN ZAKEN EN VOORUITZICHTEN
Zoals eerder bekendgemaakt heeft InnoConcepts haar Cleaning activiteiten afgesplitst, waardoor de onderneming thans operationeel is gericht op I-Pac Technologies. Naast haar inkomsten uit de multimedia verpakkingsbusiness heeft I-Pac een aanvang gemaakt met de exploitatie van een aantal gepatenteerde technologieën die van grote waarde kunnen zijn in andere segmenten van de kunststofverpakkingsmarkt. I-Pac streeft daarbij naar exploitatie via samenwerkingsverbanden en licenties. Om meerdere partners optimaal te kunnen bedienen is de eerste prioriteit thans gelegen in de uitbreiding van de eigen engineering infrastructuur. Dit kan zowel via interne opleiding als acquisities, dan wel via samenwerking met derden. Daarnaast wenst zij
ernaar haar bestaande intellectueel eigendom portefeuille verder uit te breiden met aanverwante technologieën, die synergie kunnen creëren, maar ook de bestaande technologiebasis verder kunnen versterken. Hoewel dergelijke investeringen niet altijd per direct zullen kunnen bijdragen aan de winst, houdt InnoConcepts hierbij, naast de langere termijn, ook oog voor het rendement hiervan op korte termijn. InnoConcepts streeft ernaar in de komende periode "proof of concept" te bewerkstelligen voor een aantal nieuwe product/markt combinaties in de verpakkingssector. Daaropvolgende commercialisering zal dan plaats kunnen vinden via bestaande of nieuwe (licentie-) partners.

Voor het hele boekjaar 2005 wordt door InnoConcepts een forse stijging van de nettowinst verwacht. Dit is mede het gevolg van de boekwinst op de verkoop van de activiteiten van InnoCleaning.

PROFIEL InnoConcepts
InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een brug slaat tussen innovaties en de markt. InnoConcepts onderscheidt zich hiermee van financiële partijen, die vaak alleen kapitaal verstrekken, en van commerciële partijen, die meestal onvoldoende infrastructuur bezitten om ruimte te geven aan innovaties. De ruime ervaring in de marketing van innovatieve producten en technologieën, de financiële slagkracht alsmede het uitgebreide netwerk geven InnoConcepts een aanzienlijk voordeel bij het realiseren van succesvolle marktintroducties.

InnoConcepts heeft vestigingen in Nederland, Engeland en Hong Kong. In Azië heeft zij verder diverse partnerships met lokale partijen. Distributie en licensering van haar producten en technologieën vinden plaats naar meer dan 25 landen.

Innoconcepts opent +20 cent op EUR 9,45



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL