Innoconcepts heeft een veelbelovende toekomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/01/2008 10:06
Innoconcepts houdt zich bezig met uitvindingen en begeleiding ervan op allerlei gebieden o.a. proces voortgang en Juridisch.
Kreeg in het verleden duizenden vindingen per jaar aangeboden, maar maakt nu een voor selectie en gaat met enkele honderd tallen aan het werk.
Een goede zaak.
Innoconcepts heeft een belang van 39% in Proventec en uit dien hoofde een vordering van EUR 4.060.000 aan een verstrekte lening in 2006. Ook heeft Innoconcepts vorderingen op Founders- SAS Production Ltd. ter hoogte van EUR 3.131.000 allen per 31/12/2006
Proventec maakte goede vordering in de UK en de cijfers waren uitstekend. zie meer info op www.proventecplc.com bij 2007 results.

Innoconcepts bouwt haar belangen stelselmatig uit,
9/2/07
InnoConcepts N.V. heeft, via haar 100% dochter I-Pac Technologies, een licentieovereenkomst gesloten met Campina Holland Cheese B.V. (“Campina”) voor het ontwikkelen van een nieuwe reeks verpakkingen voor zuivelproducten.
reactie XEA.nl
Deze (Campina) gaat een samenwerking aan met Friesland food.
26/1-/07
Innoconcepts gaat een samenwerking aan met het Deense Carlsberg bij de productie plastics verpakkingen (flessen etc.).
21/11/07
Innoconcepts gaat via haar dochter I-Pac Technologies een samenwerking aangegaan met een Amerikaanse multinational (Fortune 500), thans uit commerciële overwegingen niet nader genoemd, die zich ondermeer bezighoudt met de wereldwijde marketing van voedselverpakkingen en andere consumentenproducten. Naar verwachting zal deze samenwerking al in 2008 leiden tot marktintroductie van een substantieel aantal met
I-Pac’s technologie geproduceerde producten. InnoConcepts verwacht dat de exploitatie van de Amerikaanse markt vanaf het 4e kwartaal 2008 een wezenlijke bijdrage zal gaan leveren aan het operationele resultaat.
reactie XEA.nl
Dit zal een grote firma zijn en de omzet (lees toekomstige inkomsten) zal significant zijn.
17/12/07
InnoConcepts heeft overeenstemming bereikt met haar licentienemer Schoeller Arca Systems (“SAS”) over een uitbreiding van de samenwerking. Op dit moment is SAS licentienemer op het gebied van returnable transport verpakkingen en hebben partijen een gezamenlijke activiteit in China. De samenwerking wordt thans uitgebreid op een tweetal terreinen.
Allereerst is overeenstemming bereikt omtrent de overname door InnoConcepts van
specifieke matrijsconstructie en service activiteiten van SAS via de overname van Formy Tachov S.r.o. (“Formy”). Formy, gevestigd te Tachov in Tsjechië, is met ruim 100 personeelsleden een van de meest vooraanstaande matrijsbouwers van Centraal- en Oost- Europa.
Voorts zullen SAS en InnoConcepts via een gezamenlijk op te richten Joint-Venture intensiever gaan samenwerken op R&D gebied. Dit betreft de ontwikkeling van bestaande en nieuwe technologie. Daarnaast zal de Joint-Venture zich richten op de exploitatie van door SAS ontwikkeld intellectueel eigendom dat via een licentiemodel of anderszins geëxploiteerd zal worden richting andere markten dan returnable transport verpakkingen.
reactie XEA.nl
Deze laatste samenwerking geeft al aan, dat die "dieper" gaat.
Klanten zijn o.a. Grolsch, Deutsche Post, maar ook vliegtuig wanden worden met de spuitmachines al gemaakt.
Ze weten "zelf" niet waar het einde van de mogelijkheden van haar dochter I-Pac liggen, dus de inkomsten zullen uit licenties blijven groeien en ook de uitbreiding van toekomstige mogelijkheden vergroten die inkomsten.

Ook heeft Innoconcepts joint Ventures en samenwerkingen met T.E.A. Group Limited en heeft ten behoeve van haar dochter I-Pac Technologies NV (I-Pac) een 45% belang genomen in een Hongkong vennootschap die een joint-venture (JV) zal vormen tussen I-Pac en haar licentienemer Schoeller Arca Systems NV (SAS). De JV zal de productrange van SAS, die met behulp van I-Pac technologie geproduceerd wordt, exclusief exploiteren voor de Chinese markt. De JV zal een nieuwe productiefaciliteit opzetten in Dongguan (provincie Guangdong), voor de productie van kratten, big boxen en andere transportverpakkingen.
In China worden o.a. weinig of geen kratten gebruikt. Daar koopt de consument nog enkele flesjes en neemt die zo mee naar huis. Als de consumenten straks meer te besteden hebben, dan zal de productie o.a. van kratten toenemen. Dus zullen de opbrengen uit deelneming extra toenemen.

Innoconcepts genoteerd op de lokale markt, bouwt "stilletjes" haar positie uit en de instituten (grotere beleggers o.a. Aviva plc.) weten haar wel te vinden.
De middelgrootte beleggers nog niet. Wel de kleinere, maar de laatste tijd wordt de koers gedrukt.
Jammer, want straks kan het best zijn, dat SAS of een andere partij Innococepts van de beurs af haalt of I-Pac uitkoopt. Dus een opsplitsing van het bedrijf komt.
De toekomstige koersontwikkeling ziet er heel goed uit, maar zou door een "bieding" doorkruist kunnen worden.
Wij redactie XEA.nl zien Innoconcepts als een "parel"' van de lokale markt en wij niet alleen!

SNS Securities selecteert 12 favoriete aandelen voor 2008, o.a. Innoconcepts.
Huidige koers EUR 12,10

belangen per
1 november 2006 Generali Holding Vienna AG. 5,75%
1 november 2006 KBC Groep N.V. 7,27%
1 november 2006 Aviva plc. 9,66%
29 okt. 2007 Schroders Plc. 9,93%
19 december 2007 P. Teerlink 5,75%
19 december 2009 A. Langerak 20,62%
De vrij verhandelbare stukken zijn beperkt. Per 11/7/07 stonden er 22.403.967 stukken uit.
Per 11/7/07 zijn er op EUR 16 nog 1.125.000 stukken geplaats, die zitten al in het totaal van 22,4 miljoen sts.

toevoeging per 31 ja. 2008
Innoconcepts gaat a.s. maart naar de Smallcap.

toevoeging op 31/1/2008
lees via de fondsnavigator eens ons schrijven van 18/07/07 Innoconcepts I-Pac heeft vele mogelijkheden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL