INNOCONCEPTS BREIDT SAMENWERKING MET INNOCONCEPTS BREIDT SAMENWERKING MET

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/12/2007 08:46
InnoConcepts heeft overeenstemming bereikt met haar licentienemer Schoeller Arca Systems (“SAS”) over een uitbreiding van de samenwerking. Op dit moment is SAS licentienemer op het gebied van returnable transport verpakkingen en hebben partijen een gezamenlijke activiteit in China. De samenwerking wordt thans uitgebreid op een tweetal terreinen.
Allereerst is overeenstemming bereikt omtrent de overname door InnoConcepts van
specifieke matrijsconstructie en service activiteiten van SAS via de overname van Formy Tachov S.r.o. (“Formy”). Formy, gevestigd te Tachov in Tsjechië, is met ruim 100 personeelsleden een van de meest vooraanstaande matrijsbouwers van Centraal- en Oost- Europa. Naast engineering van matrijzen ten behoeve van SAS, heeft Formy een uitstekende klantenportefeuille voor gespecialiseerde matrijzen in onder meer de automotive industrie. De productrange van haar matrijzen voor met name grotere en dikwandige producten sluit daarbij
uitstekend aan bij het recent door InnoConcepts verworven HTP Tooling, dat meer
gespecialiseerd is in precision molding met extreme nauwkeurigheden. Daarnaast heeft Formy een succesvolle regionale service activiteit voor het onderhoud van zowel door haarzelf als door derden geproduceerde matrijssystemen. Door de overname van Formy vergroot InnoConcepts haar executiekracht voor de roll out van haar technologie en mogelijke vervolg innovaties, zowel door de capaciteit en kennis binnen Formy als door haar strategische locatie. Samenwerking tussen Formy en HTP Tooling kan bovendien leiden tot synergievoordelen ten aanzien van kosten en marge.
Voorts zullen SAS en InnoConcepts via een gezamenlijk op te richten Joint-Venture intensiever gaan samenwerken op R&D gebied. Dit betreft de ontwikkeling van bestaande en nieuwe technologie. Daarnaast zal de Joint-Venture zich richten op de exploitatie van door SAS ontwikkeld intellectueel eigendom dat via een licentiemodel of anderszins geëxploiteerd zal worden richting andere markten dan returnable transport verpakkingen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL