Vrouwen steeds prominenter aanwezig in de jaarverslaggeving

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/05/2011 17:11
Amsterdam, 26 mei 2011 – Uit jaarlijks onderzoek van communicatieadviesbureau Citigate First Financial blijkt dat het aantal bedrijven dat concrete cijfers over het aantal vrouwen op de werkvloer en in management functies publiceert, toegenomen is met ruim 20% ten opzicht van vorig jaar. In het algemeen behandelt nu een meerderheid van de beursgenoteerde bedrijven het onderwerp ‘vrouwen in managementposities’ in de jaarverslaggeving.

Over 2010 hebben bijna alle bedrijven met een notering aan de AEX (87.5%) en een meerderheid van de bedrijven met een AMX-notering (64%) een beleid betreffende diversiteit en vrouwen binnen het bedrijf.

· Een ruime meerderheid van de onderzochte AEX-bedrijven (83%) en 64% van de Midkappers publiceert concrete cijfers over het aantal vrouwen op de werkvloer en in management functies in de jaarverslaggeving. Voor zowel AEX als AMX genoteerde bedrijven is dit aantal met 20% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

· De in 2008 ingestelde best practice bepaling onder de Nederlandse Corporate Governance Code op het gebied van diversiteit, die richtlijnen voor een evenwichtige zetelverdeling tussen mannen en vrouwen binnen de Raad van Commissarissen bevat, heeft ertoe geleid dat een meerderheid van de AEX en Midkap bedrijven over de samenstelling van de Raad van Commissarissen rapporteert.

AEX bedrijven lopen voorop
Bijna alle AEX bedrijven hebben een beleid betreffende diversiteit en de positie van vrouwen, welke bij de meerderheid (63%) wordt beschreven in het CSR rapport. Qua cijfers is een toename in transparantie waar te nemen: 83% ten opzichte van ruim 60% van de AEX bedrijven vorig jaar, rapporteert cijfers over de man/vrouw verhouding op de werkvloer en in de top. Aan deze cijfers worden in de meeste gevallen echter geen concrete doelstellingen gekoppeld. Wel worden er steeds meer initiatieven, bestaande uit netwerken en/of speciale programma’s, ontworpen om het onderwerp ‘vrouwen in management posities’ op de agenda te zetten (bijvoorbeeld de verschillende vrouwennetwerken van Ahold, AkzoNobel, DSM, Reed Elsevier, TNT en Unilever). Ook komt het onderwerp langzamerhand op de agenda van CEO’s te staan, zo werkt de CEO van DSM nauw samen met de werkgroep diversiteit en ontvangt de CEO van Unilever iedere drie maanden een rapport met betrekking tot het aantal vrouwen binnen Unilever.

Midkap bedrijven volgen langzaam
Onder bedrijven met een Midkap-notering neemt het diversiteit beleid en het onderwerp ‘vrouwen in management posities’ nog steeds geen grote plaats in. Het overgrote deel beperkt zich tot het melden van het beleid ten aanzien van benoemingen binnen de Raad van Commissarissen. Wel worden er door meer dan de helft van de Midkap bedrijven (64% ten opzichte van 40% vorig jaar) cijfers gerapporteerd inzake de verhouding man/vrouw. Net als bij de AEX bedrijven wordt aan deze cijfers in de meeste gevallen geen concrete doelstelling verbonden. In tegenstelling tot het aantal initiatieven die AEX genoteerde bedrijven hebben ondernomen om ‘vrouwen in management posities’ te promoten, zijn er maar twee AMX bedrijven die een dergelijk programma hebben geïnitieerd (Lloyd’s Ladies van Delta Lloyd Groep en het BAM Female Empowerment Programme).

Dit jaarlijkse onderzoek is door Citigate opgezet om de groeiende aandacht voor vrouwen en diversiteit in de nationale jaarverslaggeving te monitoren. Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Rapport Monitoring Talent 2010 door de Commissie Monitoring Talent naar de Top. Het eerste exemplaar van het Rapport Monitoring Talent 2010 wordt vandaag aan Minister President Mark Rutte uitgereikt op het Binnenhof in Den Haag.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL