Short selling tekst AFM.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/09/2008 09:35
Naked short selling verboden
21-9-2008
In aandelen van financials mag niet meer short worden gegaan zonder onderliggende leenovereenkomst.
Short posities groter dan 0,25% van de marktkapitalisatie moeten worden gemeld bij de AFM.
Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) geven hierbij te kennen dat gezien de huidige uitzonderlijke marktomstandigheden, en na consultatie door de AFM met de overige toezichthouders verantwoordelijk voor het toezicht op Euronext, de AFM maatregelen aankondigt met betrekking tot het ongedekt verkopen van aandelen uitgegeven door financiële ondernemingen.
DNB verwelkomt deze aankondiging vanuit het oogpunt van financiële stabiliteit.
1. De maatregelen betreffen (certificaten van) aandelen uitgegeven door financiële ondernemingen die worden verhandeld aan Euronext Amsterdam; deze hebben betrekking op transacties uitgevoerd voor eigen rekening of voor rekening van derden, met uitzondering van transacties die worden gedaan door tussenpersonen die handelen als cash marketmaker of tegenpartij bij bloktransacties.
2. Alle verkooporders die leiden tot uitgestelde vereffening/levering met betrekking tot één van de betrokken (certificaten van) aandelen, moet ten belope van 100% gedekt zijn door de financiële instrumenten die het voorwerp uitmaken van de verkooporders.
3. Deze maatregelen strekken ertoe de integriteit en de goede werking van de financiële markt te bevorderen. De maatregelen moeten met name voorkomen dat er transacties of orders plaatsvinden die valse of misleidende signalen geven of kunnen geven over het aanbod van, de vraag naar of de koers van financiële instrumenten zoals
bedoeld in artikel 5:58 Wet op het financieel toezicht (‘Wft’).
4. Partijen dienen deze maatregelen te respecteren vanaf maandag 22 september 2008, voor een termijn van 3 maanden. Zowel de duur als inhoud van deze maatregelen kunnen tussentijds worden aangepast of worden ingetrokken.
5. Een transactie of order, of een combinatie van transacties of orders die op zichzelf niet valt onder bovenstaande maatregelen maar hetzelfde effect kan bewerkstelligen, kan eveneens geacht worden onder het verbod van artikel 5:58 Wft te vallen.
6. Elke partij die een gecumuleerde netto-economische short-positie heeft, die meer bedraagt dan 0,25% van het kapitaal van één van de betrokken financiële ondernemingen, wordt verzocht deze posities nu reeds aan de AFM te melden ten laatste op de daarop volgende werkdag (t+1) nadat deze is ontstaan. Wij gaan ervan uit dat marktpartijen zich hieraan houden. Formele regelgeving om deze maatregel te bekrachtigen is in voorbereiding.
Indien niet in overeenstemming met het bovenstaande wordt gehandeld treden de bevoegde autoriteiten waar nodig handhavend op.
Teneinde de oorzaken van de marktverstoring te beperken, worden partijen verzocht zich ervan te onthouden de betrokken (certificaten van) aandelen uit te lenen, tenzij ter dekking van transacties die reeds voor 22 september 2008 werden afgesloten.
http://www.afm.nl/marktpartijen/default.ashx?documentid=11478

reactie XEA.nl
Het mag nog wel, maar met leenovereenkomst. Dan is het hoofd foutief.
Waarom op financiële wel zo duidelijk omschreven en mag die valse realiteit wel bij andere fondsen? Het doen van geruchten, IJsbergorders, laddersystemen etc.?
3. Deze maatregelen strekken ertoe de integriteit en de goede werking van de financiële markt te bevorderen.etc.
Dit punt beschrijven de tekortkoming van het Toezicht voor deze maatregel.
Triest en treurig. Men wist als toezichthouders dus, dat er zaken en dingen gebeurde die niet konden en mochten. Anders omschrijf je het nu niet zo voor de financiële waarden en mag het bij de andere nog steeds in onze ogen.

Laten we er niet meer overschrijven, maar er wordt nu toegegeven, dat de Bende nog bij de andere fondsen kan blijven.
Onbegrijpelijk.
IJsberg orders, laddersystemen geven toch ook "VALSE of MISLEIDENDE signalen heren toezichthouders.

Weten jullie als Toezichthouders wel wat IJsbergorders en laddersystemen zijn en hoe ze werken?
Volgens ons misleiden ze alle beleggers en geven een valse omschrijving van de werkelijke koop/verkopen in het boekje.

MOGEN WIJ VAN DE REDACTIE STELLEN, dat u als toezichthouders nu door de mand zijn gevallen?
De door ons veelvuldig omschreven BENDE op de beurs was bekend, toegelaten en zonder dat er tegen opgetreden werd.
Een schandaal!

tijd 10.39
Niet naar XEA.nl uw reactie(s) toesturen, graag naar de AFM
Onze standpunt kennen ze al.
zie contact op www.afm.nl

tijd 11.20
Kijk eens bij Innoconcetps,
daar wordt ook al tijden de koers gestuurd, door wie en wat?
Vermoedelijk effectenkredietinstellingen, die hebben voldoende voorraad aan stukken, wat wie? Eenmaal raden.

tijd 17.41
media,
Handelaren zeggen dat de handelsvolumes aan het Damrak zullen afnemen door de maatregel. "Ik verwacht dat we lagere volumes gaan zien voor de financiele waarden. Vandaag valt het nog mee. Iedereen was nog aan het uitvissen wat de nieuwe regels exact inhouden", zegt een handelaar die anoniem wil blijven.
reactie XEA.nl
Moet er dan handel gemaakt worden ten koste van de betrouwbaarheid?
Handel is handel van beleggers die "echt "willen kopen of verkopen".
Als iedereen regen kon maken. dan zou er nog meer "oorlog" in de wereld zijn. Gelukkig dat er geen regen gemaakt kan worden!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL