De Macht van de effectenkredietinstellingen en andere, maken de markten onberekenbaar.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/08/2008 07:59
De macht van de Effectenkredietinstellingen met anderen o.a. shorters, grootaandeelhouders etc., maken de markten onberekenbaar.
Daar willen we het eens over hebben, want dat de markten altijd gelijk hebben, dat behoort al even tot het verleden!
De markten kunnen nu eenvoudig door grote instellingen, al of niet in combine vorm gestuurd worden.
Daar kunnen de moderne media, en vooral het internet bij helpen.
De media stuurt de koppen en als je daar een goede verstandhouding mee hebt, dan sta je dagelijks in de media koppen.
Want het is hun nieuws en verkoopkracht, maar ook het stuurelement!
Ook de Effectenkredietinstellingen hebben in de loop de jaren steeds meer nieuwe/eigen producten in de markt gezet. Maar na het intreden van de computers is daar een versnelling ingekomen.
Computers en systemen sturen de markten nu en aan de hand daarvan is vrijwel "ALLES" mogelijk geworden.
Daarom zouden er regels moeten komen om het invoeren van nieuwe producten te beteugelen, maar ook extra controle op/in die systemen zouden er moeten komen.
Alles is met ‘t computersystemen mogelijk en de "massa" en de veelheid van mogelijkheden in en met die systemen maken een effectieve controle haast niet mogelijk.
Het komt dan ook meer aan op de Mentaliteit en Moraliteit van al die instellingen die zich met andere in die markten begeven.
Maar dat is wel "HEEL" veel gevraagd, want geld bepaalt de wereld tot op heden van dagen toch.
Geld maakt recht wat krom is!
Met geld is alles te koop, maar gaat wel ten koste van de niets vermoedende personen/beleggers etc..
Dat zie je aan de geldverstrekkingen, gezinnen kregen teveel leningen en daarmee lasten en een crisis was in wording. Die leningen werden weer doorverkocht, want het zal wel goed zitten! De volgende crisis kwam ook in wording. Wat was/is de zorgplicht naar de geldnemers?
Zo ook bij bedrijven met die nieuwe producten, waar door ons nog steeds hard tegen gestreden wordt. De Zorgplicht naar bedrijven toe? Moet dat dan? Veel bedrijven weten/wisten niet eens dat er Turbo's e/o Speeders op hun aandelen waren!
Beleggers weten/wisten niet eens van Tresholds onderbrekingen bij fondsen etc. etc. en mogen we dan schrijven, dat dit ten koste gaat van de zuiverheid van de handel?
Wij staan vrijwel alleen, maar de bal(len) beginnen nu wel te rollen. Krijgen wij veel medewerking? Daar kunnen wij niet of nauwelijks oprekenen.
Waarom?
De onbekendheid en er wordt geld mee verdiend.
De grote instellingen hebben en gebruiken hun macht, want er moet omzet gedraaid worden en dat levert geld (lees provisie) op.
Daarom zetten wij ook vraagtekens bij de uitgebrachte adviezen, waar wij al vaker geen "trouw meer aan vast kunnen knopen"!
Er komen voor een fonds koop/houd en verkoopadviezen tegelijk uit. Zouden die adviezen eerst niet eens door een onafhankelijke commissie moeten bekeken worden?
Wat kunnen beleggers met deze tegenstrijdige adviezen?
Stel een gesloten periode in na het uitbrengen van cijfers van bedrijven voor het uitbrengen van die adviezen. Bij slecht nieuws vliegen de bijstellingen na enkele minuten al om je oren en bij goed nieuws gaan er weken en soms nog een langere periode overheen, voor er een bijstelling komt.
Neem de vaststelling van de AEX optie index op de expiratie vrijdag.
Daar streden meestal 2 grote instellingen en jawel, er werden zelfs weddenschappen afgesloten, wie er de juiste index voorspelde of het dichts bijzit. Er werden dan volop tegen het einde en vlak voor de vaststelling "mandjes gekocht of verkocht", om zo te sturen.
Dat ging wel ten koste van de zuiverheid.
Ook wordt de handel door het short gaan verstoord, daar wil de heer W. Bos nog niet aan. Waarom niet? De SEC (VS) toezichthouder heeft het voor een bepaalde tijd, verschillende short mogelijkheden opgeschort.
Dat tijdelijke moet voor altijd gaan gelden. Waarom wordt Optiver door de SEC voor de rechter gesleept? Omdat zij in de ogen van de SEC (VS) daar gehandeld/overtredingen tegen de regels hebben begaan. Het moet nog wel worden bewezen.
Dagelijks zien wij zaken waar wij vraagtekens bijzetten en waar beleggers schade door kunnen lijden.
Maar de Macht van en naar geld lijkt veel te billijken.
Welke toezichthouders voelt zich aangetrokken eens met ons in onderhandeling te gaan, om er wat aan te gaan doen?
Email naar redactie@xea.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL