Computable schrijft over ICT

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 13/06/2008 09:49
Kijk ook op www.computable.nl
ICT budget stijgt komend jaar in 2009 niet.
Bedrijven hebben in 2009 hetzelfde ict - budget als dit jaar 2008. Daarom wordt het budget efficiƫnt ingezet. Ook uitbesteding moet kosten besparen.
Analistenbureau IDC merkt dat de groei in de ICT markt er wel is, maar de budgetten stijgen niet.
Redactie XEA.nl
Onze techneuten zeggen ook, er wordt teveel gezegd, dat kan, maar er zijn weinig techneuten, die dat juist kunnen inschatten. Daarom verdwijnt er veel geld onder het "paard z'n buik" door!
Dat is zonde geld! Voorbeelden te over, Vopak, Wessanen, Samas e.a.

Hardware
De gevolgen van de economie werken vooral door in de investeringen in hardware. IDC gaat er vanuit, dat die markt met slechts 1% zal toenemen.

Software,
die markt zal het minste last hebben van de markt. Daar wordt een groei van 8% verwacht. Software dat met Hardware wordt samen geleverd, drukt ook mede de groei nog iets.
Ondanks de algemene negatieve trend van investeringen in software, is er binnen die markt wel ruimte in deelgebieden waar zelfs groei naar voor komt.
Er is een forse upgrades gepland voor ERP - systemen. Veel van die programmatuur is aan het einde van de levenscyclus en moeten de komende jaren vervangen worden. Ook is er steeds meer vraag naar beveiligingsoftware. en de markt voor BI (Business Intelligence) en analytische software blijft groeien, zo zien ICDC het.

Diensten,
De dienstensector groeit de komende jaren met ca. 5%
Daarbij is detachering het meest gevoelig, mede door de daling verkoop Hardware. Bedrijven zoeken nu naar BPO (business process outsourcing).

Reactie XEA.nl
Eindelijk komt er bij bedrijven het inzicht, IT&ICT kost ons geld, maar het rendement is tekort/ te laag.
Dat zeggen onze techneuten al zolang!
Kijk eerst wat je wilt als bedrijf, vraag een deskundige (die zijn er tekort) om advies, maar let daar wel op. Maak een inventarisatie van wat je wil en vraag of het wel op die manier, zoals jet het wilt, KAN!
Want daar ligt het allerlei grootste probleem, het inschatten en de tijdsduur.
Want er moet nog zoveel in de computer gestopt worden, maar zoals het nu gaat (de manier/kennis) volgt niet de juiste weg. Kost veel geld en het resultaat is soms mager.
Daarom trekken bedrijven steeds meer die kleine en middel grote ITC bedrijven aan. Die zitten mee te denken met jou aan de tafel en kunnen meestal gelijk zeggen, dat wel en dat niet!
Die kleine en middel grote zullen op de beurs verdwijnen in de consolidatie slag. Die hebben marges van ca. 10% of meer en het levert de bedrijven een veel beter rendement op.
Let daar als belegger op, leg wat van die IT&ICT kleinere op de plank.
Het plezier komt straks.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL