Verslag (beknopt) Corporate Express AVA 8 april.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/04/2008 19:46
Verslag (beknopt) van de Algemene vergadering van aandeelhouders te Amsterdam om 14.00 opende de nieuwe Voorzitter de heer F.L.V. Meijsman de vergadering, dat deed hij op een constructieve manier, maar wist wel door zijn antwoorden op vragen van de aandeelhouders, de duur van de Vergadering te beperken, die dan ook om ca. 16.45 gesloten kon worden.
Aanwezig was totaal 66.422.837 t.w. 44.364.098 aandelen, Cert Pref. 19.047.654 (Adm. Knt.) en 3.011.085 in vrije handen. Totaal stonden er per 31/12/2007 182.847.847 sts uit.
De nieuwe CEO de heer Ventress maakte op ons een goede indruk, dergelijk , maar heeft nog veel werk te doen. Hij gaf een presentatie in het Engels, maar de aanwezigen hadden de sheets in het Nederlands gekregen en konden op deze manier alles goed volgen. 1 Aanwezig heeft nog eens uitdrukkelijk om meer Nederlands gevraagd en ook het jaarverslag weer in het Nederlands.
De CEO Ventress heeft de economie in de VS ook niet mee, maar wist toch in het 4e en 1e kwartaal daar weer autonome groei te realiseren t.w. 3% en 2%.
In Europa gingen de zaken goed en in Australië uitstekend, terwijl het daar consolidatie jaar was. Mede door de Acquisitie van ATG in 2006, waren de resultaten Scandinavië sterk. Het bewijs dat er door de overname van ATG synergie was te behalen en een verbetering van de winstgevendheid. Het bedrijfsprofiel is B2B en mondiaal en geen retailactiviteiten.
Gericht op grote en middelgrote klanten, via een uitgebreide moderne logistieke infrastructuur. CE doet dat met geavanceerde eCommerce mogelijkheden en heeft meer dan 1 miljard aan eigenmerk omzet en doet dat met ca. 18.000 medewerkers.
CE heeft ‘n top 1 positie in de VS, Australië, Scandinavië, Benelux en Duitsland.
Top3 positie in Canada, Oostenrijk, Nieuw Zeeland en Ierland.
Meer dan 350 locaties in 21 landen in Europa, Noord-Amerika en Australië en ze is de enige speler die haar klanten wereldwijde service biedt.
In juli 2007 inkoopkantoren geopend in Hong Kong en Shenzhen (China). Daar worden producten gekocht en elders in de wereld doorverkocht. Totaal zitten daar 35 medewerkers per eind dec. 2007
Corporate Express koopt en verkoopt bedrijven/onderdelen van bedrijven. Hierdoor ontstaat er jaarlijks wel 1 of meerdere eenmalige lasten.
ASAP Software (Nrd Amerika) en Veenman Duitsland werden verkocht. In Denemarken werd Moller&Landschutz gekocht en die doet het goed. In Noord Amerika zijn de activiteiten weer stabiel en in Europa voortgaande verbetering van groei en winstgevendheid.
Totaal gezien liggen we (CE) op schema, t.w. gemiddelde jaarlijkse autonome omzetgroei van tenminste 6% voor 2008 - 2010 en een EBITDA marge van tenminste 7% De schuldenlast ging van EUR 1,294 miljard 2006 naar 1,097 miljard eind 2007.
Daar twijfelende verschillende aanwezigen aan en vroegen of dat niet moest worden bijgesteld naar beneden. De CEO verzekerde daar die haalbaar waren.
CE heeft in december 2007 eigenmerken schoonmaakmiddelen in de markt gezet, die speciaal voor CE gemaakt worden.
CE is hard bezig de winstgevendheid te verbeteren en aandeelhouderswaarde te creëren. Ook daar werd aan getwijfeld door de aanwezigen o.a. de vertegenwoordiger van de VEB. Want vanaf 2001 gaat het al bergafwaarts met die aandeelhouderswaarde zei de VEB vert..
Het aantal distributiecentra werd van 26 naar 21 gebracht, ook is het totale bedrijfsplan tegen de lamp gehouden en op veel plaatsen gewijzigd. De verbeteringen worden zichtbaar en de resultaten komen ook los.
Print Systemen, al meer dan 80 jaar partner van Heidelberg.
We zijn aanbieder van totaaloplossingen voor pre-press, press en post-press. Een sterke stijging verkoop machines en de kosten zijn onder controle. Ook is de orderportefeuille door vervangingsverkopen verbeterd. Diensten, benodigdheden en reserve -onderdelen maken 32% van de omzet uit.
Over Stapless kunnen en willen we niet veel over zeggen, die bieden ver onder de werkelijke waarde en biedt de aandeelhouders geen extra waarde.
De up-date 1e kwartaal is elders op onze site te lezen.
We zijn er als CE nog niet, maar we liggen weer op koers.

Punt 2 van de agenda Beloning
De handelsonderneming Corporate Express heeft dinsdag een nieuw beloningsplan voor haar management van tafel gehaald. Voorzitter van de raad van commissarissen Frank Meysen zei dinsdag dat Corporate Express het voorstel voor de nieuwe beloningsstructuur heroverweegt en mogelijk volgend jaar opnieuw zal voorleggen.

Het adm. Kantoor had zoveel macht met stemmen, dat op uitzondering van punt 2 vrijwel alles met duidelijke meerderheid voor werd (weg) gestemd.
Ook viel de kwaliteit (lees: volledigheid) van antwoorden ons tegen en daar waren verschillende aanwezigen niet over te spreken.

Verkopen het bedrijf en niet afwachten, aan de tafel met Stapless, was te horen in de zaal en microfoon. Maar verder kwam het niet.
Wij hebben nog de Turbo's en Speeders aangekaart in de rondvraag en de voorzitter zou er werk van gaan maken, want die wilde een rustige en normale handel in aandelen van CE. Geen Turbo’s en Speeders meer op aandelen CE.
Ook iemand die zich naar de VEUO toe wilde gaan inzetten.
Wij hebben het aandeel op houden gezet, eerst eens bekijken wat de nieuwe CEO met het 2e kw. 2008 ervan gemaakt heeft. Komen zijn woorden uit, dan heroverwegen wij weer onze visie.
Zoveel negatief er in de zaal werd gezegd, zo positief waren velen bij het uitzoeken van de gratis artikelen, die ze na de vergadering mochten meenemen.
Na de AVA nog even napraten onder het genoot van een drankje en hapje.
Wij waren vrijwel direct weer vertrokken, want er lag nog werk te doen.

tijd 08.50 9 april
Dividend
De AVA heeft ingestemd met het voorstel een dividend uit te keren van EUR 0,21 per gewoon aandeel. Het dividend op gewone aandelen zal naar keuze van de aandeelhouder worden uitgekeerd ofwel geheel in contanten, ofwel in nieuw uit te geven gewone aandelen, en wordt ten laste gebracht van de agioreserve.
Vanaf donderdag 10 april 2008 zullen de gewone aandelen
Corporate Express ex-dividend noteren. Er zal geen handel in dividendrechten plaatsvinden. De keuzeperiode loopt van 15 april tot en met 22 april. Het dividend op gewone aandelen zal vanaf 24 april 2008 betaalbaar worden gesteld.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL