Wat stelt het toezicht voor, hier en in de VS?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/01/2008 07:10
Wij van de redactie XEA.nl zetten daar grote vraagtekens bij.
Het kan ook wel zijn en dat vermoeden wij meer, dat er mensen op stoelen zitten die niet ter zake kundig zijn en dan krijg je dit soort drama's.
Want de hele wereld is door gebrek aan toezicht ten prooi gevallen, daar lijkt het wel op.
Onze nestor heeft aan de DNB gerapporteerd, had o.a. de effecten rapportage aan de DNB, maar er werd gezamenlijk aan het risicobeheer gewerkt, maandstaten de economische en sociale. Verslag Risico grote Posten, landenrisico’s etc. etc. tot aan de betaalcheques, die er toen nog waren, toe.
Af en toe kwamen de accountants van de DNB intern kijken of wij de zaken naar behoren deden en dat was allemaal een goede zaak. Natuurlijk werd er wel eens een opmerking geplaatst, maar het liep allemaal zoals de DNB het wilde. Wij hadden 2 dikke boeken van de DNB en daar stond vrijwel alles in en die moest je zoals de Engelsen ‘t zeggen: "learn by heart", dus niet uit het hoofd, maar het moest van uit het "hart" komen, want daar zit ook je verantwoording.
En daar gaat tegenwoordig veel mis en dan denken wij aan de onderlinge gespreken met de mensen van de DNB, die onze nestor "gezamenlijk" had. Zij controleerden, maar gaven ook direct advies, in Harmonie en dat zien/horen wij zo vaak niet meer. Horen over de "tussen" afstanden in de gespreken tegenwoordig, zij weten "het", maar is de praktijk vaak niet "anders"?

Waar is het "juiste" toezicht in de VS op het risico beheer geweest of mogen wij het niet zo schrijven?
Daar moet toch wel wat misgegaan zijn en niet zo'n beetje. Hoe kunnen zoveel kredieten/leningen/hypotheken nu geen "gezonde" basis hebben? Risicovol aangenomen en teveel aan de provisie en eigen bonus gedacht?
Dat blijkt nu wel, maar is het dat daar alleen gebeurd?

Wat is er hier op de beurs te Amsterdam met het risico beheer en het "juiste" toezicht gedaan?
Komen we weer terug op de nieuwe producten, als Turbo's, Speeders en laddersystemen en welke andere systemen er ook zijn.

Hebben daar "deskundige" mensen over beslist? Daar hebben wij heel veel moeite mee en ons inzicht geeft nu wel aan, dat dat niet het geval is geweest.

Want wij van XEA.nl hebben als eerste dat aangekaart en er zijn nu Turbo van de ABN AMRO pas stilgelegd (tijdelijk), want er trad een verstoring op. Die producten verstoren naar beneden toch altijd! Geven extra hoeveelheden aandelen bij het door een limiet gaan en als de markt toch al slecht is, dan kan je op je vingers natellen wat er dan gaat gebeuren!
Ook hebben wij "geen" schrijven terug ontvangen van AFM en DNB, dat wij er naast zaten/zitten.
Ons advies aan beleggers is dan ook, informeer bij Uw bank of bemiddelaar, indien u aandelen gekocht heeft en die lagen vlak boven zo'n limiet, waar U Uw schade kunt verhalen. Onze indruk is, er wordt soms naar zo'n limiet gewerkt en veel beleggers weten tekort over de ins en outs van Turbo's en Speeders limieten, dus hebben andere voorkennis.

En dat is verboden zeggen de toezichthouders, nu dan is er nu werk voor hen te doen.

Direct afschaffen die nieuwe producten en laat eventuele nieuwe producten beoordelen door deskundige uit het "vak"!
Toezicht en zorgplicht liggen vlak bij elkaar.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL