Geachte VEUO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/01/2008 09:50
Herhaling.
Wij willen het volgende onder Uw aandacht brengen, doormiddel van de telefoon lukte het niet.
Op de Euronext te Amsterdam gebeuren "duistere" zaken met de koersvorming van bedrijven. Er zijn zogenaamde "laddersystemen" (computer gestuurde) in de handel. Deze systemen kunnen met 1 druk op de knop diversen koop en verkoop orders inleggen en uithalen, veelvuldig gaan er geen stukken en tussendoor (bespelen ze de koers) gaan er dan stukken (kleine aantallen). Op deze manier worden er koersen gezet.

Dit gebeurd meestal bij bedrijven die goede vooruitzichten hebben, want dan lopen die partijen weinig risico. Verschillen tussen de hoog en laag koersen zijn dagelijks 50 cent tot ca. EUR 2,00. Dat zijn de verdiensten en het risico is zeer beperkt, doordat er steeds weer nieuwe beleggers willen kopen, omdat er goede vooruitzichten zijn.

Voorbeelden, o.a. Draka, Imtech, Aalberts, Wavin en zo is er nog een lijst van kandidaten. Ze stappen soms over naar een ander fonds met hun systeem.

Ook lokale fondsen (meestal de penny’s) waar veel handel is, hebben er last van.

Ook zou U de laatste 5 minuten (veilingslot notering) moeten zien te stoppen/afschaffen. Euronext zegt, dat bedrijven erom gevraagd hebben. Daar hebben wij zo onze twijfel over. Die (veiling slot) zijn om de grote partijen hun koop en verkopen te doen om niet de daghandel te verstoren, zegt Euronext.

Ook dat is twijfelachtig, want daar gebeuren zaken, die het daglicht moeilijk kunnen verdragen. Daar is Reed Elsevier nu ook achtergekomen. Daar hebben we de laatste dagen contact mee gehad i.v.m die reverse split van Reed Elsevier. Wat gebeurde er met dit fonds de laatste tijd en ook afgelopen vrijdag?
Even voor half zes namiddag (vrijdag) nog een koers van EUR 13,12 tot 13,15 In die slot 5 min. werd bij de laatste actie(s) de koers naar de EUR 13,40 getild.

Bewust, want die "slotkoers" zit/zat in de Ratio berekening van de vernieuwde optieprijs berekening.

En u mag nu eenmaal raden! Die kwam door de slotkoers van de EUR 13,40 uit op 1,0028447. Dat zal een afronding krijgen van ratio 1.

Door allerlei vreemde (laten wij het naar zo uitdrukken) zaken/handelingen, kunnen de koersen gestuurd worden en deze beïnvloeden zo de totale prijs van "een" bedrijf.

Dit kan ten koste gaan van de strategie van het bedrijf en hierdoor kunnen investeringen/overnames soms stranden. Maar ook door het drukken van de koers, kunnen leningen een hogere rating (duurder worden) in rente berekening etc. etc.

Bij de Euronext krijgen wij tekort voet aan de grond, begrijpelijk, je snijdt niet graag in "eigen" vlees. Zij willen omzet draaien en het jaar 2007 was qua omzet weer uitstekend.

Er spelen nog meer zaken, o.a het aanmelden van de beleggers bij AVA's en BAVA's. Je kan na aanmelding, toch je aandelen verkopen en meebeslissen in stemmingen ter Alg. Vergadering van Aandeelhouders, of zoals veelvuldig in de Oostmarkt (lees Japan) gebeurd, rechten opkopen en zo bij stemming, de doorslag kunnen geven of andere zaken, bijv. negatieve inbreng ter vergadering en door blijven drammen en zo een normaal verloop van de vergadering verhinderen.

Maar laten we eerst de bovenste zaken aankaarten bij o.a de Euronext. Daar moet wat aangedaan worden, o.a. het verbieden van systemen, die de normale handel beïnvloeden.

Ook de AFM zou haar part mee kunnen spelen,want de Euronext zegt, wij zien wel zaken, maar kunnen tekort ingrijpen. Het komt uit verschillende hoeken vandaan, zeggen ze. Ga dan de IP adressen na en combineer deze eens, met de steeds terugkerende systemen (ladder). Via, via vernemen wij geluiden dat er onderlinge afspraken worden gemaakt, door parijen die met die systemen werken.

Doordat het met de computer wordt gedaan, is het geen manipuleren zegt o.a Euronext en AFM, want die computers denken niet na.

Onze reactie was, die wordt wel gevoed en gestuurd door mensen etc.etc.

U ziet wel, er is meer aan de hand.

Onze vraag is, er moet een "vuist" gemaakt worden om dit te stoppen en dan zal de eerst stap van de bedrijven zelf af moeten komen. Dus, daarom bij U als VEUO kaarten wij dit aan.

Met vriendelijke groet,

Redactie XEA.nl

10/1/200
toevoeging, een robot die in een winkel iets (voor iemand) "steelt" is geen dief en wat is de opdrachtgever dan?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL