OncoMethylome Sciences gaat DNA profileren voor kankerbestrijdingsmiddelen in ontwikkeling bij Abbott

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/12/2007 08:18
OncoMethylome Sciences heeft een
dienstenovereenkomst gesloten met Abbott op het gebied van farmacogenomie. Deze
overeenkomst houdt in dat OncoMethylome Abbott zal helpen bij de profilering van tumoren.
Meer specifiek zal OncoMethylome zijn DNA methylatiebiomerkers testen op de biologische stalen van Abbott.
We zijn erg verheugd om deze samenwerking toe te voegen aan bestaande gelijkaardige overeenkomsten en om ons high-throughput methylatieplatform te gebruiken om onze methylatiebiomerkers efficiënt te testen op biologische stalen van Abbott. We zijn blij dat Abbott voor OncoMethylome en onze methylatietechnologie gekozen heeft voor deze samenwerking”, aldus Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome.
Er werden geen financiële details van de overeenkomst vrijgegeven.
Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht PDF
Over methylatie en methylatiebiomerkers Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de genexpressie in DNA regelt.
Abnormale methylatie van bepaalde genen kan de genexpressie stilleggen en wordt
geassocieerd met de ontwikkeling van kanker en de reactie op kankertherapieën. Genen waarvan de methylatie gelinkt is aan kanker worden vaak thylatiebiomerkers genoemd.
Methylatiebiomerkers bestemd voor gebruik in tests voor gepersonaliseerde behandelingen worden geassocieerd met de respons op een geneesmiddelenbehandeling tegen kanker.
OncoMethylome bezit zijn eigen technologie die uiterst gevoelig is en in staat is om methylatiebiomarkers op te sporen. Ze is ook uitermate geschikt voor het testen van deze merkers op klinische stalen, en dit op een zeer performante en efficiënte manier.

Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is
een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt
op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.
OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De
producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL