Bericht Qurius

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/01/2007 15:02
Ontvangen van een lezer.
Door Arnold Tankus
Van DOW JONES NIEUWSDIENST
AMSTERDAM (Dow Jones)--Qurius nv is na jaren waarin werd gewerkt aan een verbetering van de winstgevendheid, op zoek naar groei. Met de overname van Watermark, eind 2006, werd een eerste belangrijke stap gezet, maar er zit nog meer in het vat, zegt bestuursvoorzitter Fred Hermans in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst.
"Onze ambities zijn in een enorme stroomversnelling gekomen door de overname van Watermark, maar we kijken verder", aldus Hermans, die zegt te mikken op bedrijven met "een prijs van EUR5 tot EUR15 miljoen".
De ceo ziet "een trend richting consolidatie" in het zakelijke segment voor Microsoft-applicaties, waarin Qurius zich begeeft, maar zegt wel: "Het wordt kralen rijgen, want echt grote spelers zijn er in niet in deze markt."
Het aandeel Qurius leidde jarenlang een wat doods bestaan op de beurs van Amsterdam, maar verdubbelde bijna in waarde sinds begin november, toen de overname van Watermark aangekondigd werd. De koers kreeg deze week een nieuwe impuls nadat bekend werd dat Parcom Ventures - een beleggingsvehikel van ING nv - de B-aandelen die Qurius had uitgegeven om de overname van Watermark te financieren, zijn overgenomen van ABN Amro Capital en Prime Technology Ventures.
Hermans legt uit dat deze aandelen bij hun conversie in verhandelbare aandelen"boven de markt zouden komen te hangen, maar dit is door de overname van Parcom Ventures weggenomen. Blijkbaar geeft dit beleggers toch vertrouwen. We waren toch een beetje een fonds voor insiders en ik ben dan ook blij dat er een partij van naam voor een langere tijd in ons investeert. Ik hoop dat het een trendbreuk is."
Het aandeel Qurius noteert om 14.35 uur op vrijdag 0,7% hoger op EUR1,37. Begin november, voordat de Watermark-deal aangekondigd werd, was het aandeel nog slechts EUR0,78 waard.
CEO Hermans zegt met verschillende overnamekandidaten te spreken, maar voegt eraan toe dat er niks concreets te melden valt. Mocht het tot een nieuwe deal komen, dan kan de fors gestegen aandelenkoers Qurius wel eens goed van pas komen, aangezien een eventuele overname zal worden betaald door een "combinatie van een kredietfaciliteit en de uitgifte van aandelen, afhankelijk van de deal", zegt Hermans.
Door de overname van Watermark werd Qurius in e e n klap een internationale speler op de markt van Microsoft-applicaties voor het bedrijfsleven. De overname tekent de ambities van het in Zaltbommel gevestigd bedrijf.
Hermans: "Na de turnaround hebben we nu weer ambities. Zo willen we organisch in ieder geval met de markt meegroeien, met zo'n 5% tot 15% dus."
Over de te voeren strategie en de formulering van de groeidoelen voor de langere termijn zegt Hermans "binnen enkele maanden" meer details te zullen verschaffen.
Met Watermark, dat in november 2006 voor EUR18 miljoen werd overgenomen, moet Qurius internationaal zijn diensten gaan uitrollen, aldus Hermans, die, met een onderbreking van een jaar, sinds 2000 topman van het IT-bedrijf is. Bij de bekendmaking van de overname gaf Qurius aan een gezamenlijke pro forma omzet over 2006 te verwachten 'in de richting' van EUR100 miljoen met een nettowinst van EUR5 miljoen tot EUR6 miljoen. In 2005 boekte Qurius een nettowinst van EUR1,7 miljoen, bij een omzet van EUR33,9 miljoen.
V o o r de overname van Watermark was Qurius alleen aanwezig in Nederland en Belgie. De firma voorziet middelgrote tot grote bedrijven van Microsoft-applicaties en beschikt na de overname over 1.700 klanten, waaronder telecombedrijf KPN en uitgever Wegener.
Via het onderdeel business solutions is Qurius vooral actief bij de implementatie van branchegerichte backoffice-applicaties, die de klant in staat stellen gegevens direct te delen met collega's, klanten, leveranciers en partners.
Hermans zegt in dit segment in Nederland een marktaandeel te hebben van zo'n 25% en daarmee marktleider te zijn ten opzichte van kleinere concurrenten als GAC en HSO.
De overname van Watermark biedt Qurius de kans zijn expertise "uit te rollen naar landen waar Watermark al een footprint heeft", aldus de 44-jarige topman.
Watermark opereert ook in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Engeland, Italie en Spanje.
In deze landen, met uitzondering van Spanje, zegt Hermans overnamekandidaten serieus in overweging te nemen.
Om de focus op de levering van Microsoft-applicaties te benadrukken, werd besloten de naam van de holding te veranderen in Qurius, een naam die al werd gebruikt door een werkmaatschappij van het bedrijf.
De Amerikaanse softwarereus is groot op de PC-markt: zo'n 95% van alle computers draait op Microsofts besturingsprogramma Windows. Op het gebied van bedrijfsapplicaties is het Duitse softwarebedrijf SAP echter de wereldwijde marktleider.
Toch is de keuze voor Microsoft een bewuste. "Microsoft wil met haar Dynamics-producten ook in deze markt groot worden, investeert hierin en wij denken hiervan te kunnen profiteren en hebben hierop ingezet", aldus Hermans.
Het nieuwe besturingssysteem Vista dat Microsoft dit jaar naar de markt brengt zal daarbij "een van de drijvers van groei zijn. Daarnaast worden ook alle Microsoft Office-toepassingen als Word, Excel en Exchange vernieuwd, wat, dankzij de verregaande integratie met bedrijfsapplicaties, ons naar verwachting extra werk oplevert",zegt Hermans.

- Door Arnold Tankus; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; arnold.tankus@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL