Plantform contracteert Qurius voor bouw IT-oplossing voor pot- en jongplantkwekerijen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 20/09/2006 16:56
Plantform heeft Qurius en Grow Technology gecontracteerd om een geïntegreerde automatiseringsoplossing voor pot- en jongplantkwekerijen te ontwikkelen. Hiertoe is het Plantform fase twee contract getekend door bestuursvoorzitter Jos ten Have en Qurius-directeur Mark van Kemenade. Plantform is een ondernemersvereniging van 35 telers die de handen ineen hebben geslagen om een alternatief te verkrijgen voor hun huidige ‘eilandoplossingen’. De software wordt ontwikkeld op basis van de richtlijnen en randvoorwaarden van het ‘Plantformmodel’ en moet voldoen aan de drie criteria: modulaire opbouw, integreerbaarheid en duurzaamheid.



“Er is grote behoefte aan een geïntegreerd informatiesysteem, ter vervanging van de deeloplossingen waar pot- en plantkwekerijen nu gebruik van maken. Qurius heeft voor zijn sierteeltmanagementsysteem al veel bruikbare functionaliteit ontwikkeld. Die oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV (Navision) en met succes geïmplementeerd bij onder andere Sjaak van der Voort BV en Zurel. Door verder gebruik te maken van dit in het bedrijfsleven veelgebruikte standaard ERP-platform van Microsoft kunnen we een modern, modulair tuinbouwpakket tot stand brengen. Daarbij zijn we via de combinatie Qurius/Microsoft naast continue software-updates en ondersteuning verzekerd van de waardevastheid van onze investering”, aldus Jos ten Have, bestuursvoorzitter van Plantform. Het eerste systeem wordt gerealiseerd bij ‘pilotkweker’ Sion Plantage.



Plantform

Plantform is een ondernemersvereniging, die is opgezet door een aantal vooraanstaande potplantentelers die over betere management- en stuurinformatie willen kunnen beschikken. Doelstelling is het creëren van een succesvolle standaard voor geïntegreerde automatisering in de tuinbouw. Uitgangspunt daarbij is dat door gezamenlijke inbreng van middelen en kennis een beter en doelmatiger ontwerp gerealiseerd kan worden dan bij individuele inspanning. Op dit moment telt Plantform 35 leden onder de Nederlandse potplantenkwekerijen. Meer informatie is beschikbaar via www.plantform.nl.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL