Qurius, Stichting Fokus live met Q-Zorg

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/08/2006 15:21
Fokus - de organisatie die mensen met een lichamelijke handicap helpt om onafhankelijk en zelfstandig te leven – is ‘live’ met zorginformatiesysteem Q‑Zorg, na de succesvolle oplevering van de eerste fase. Deze fase was gericht op betere registratie en het opnemen van alle relevante informatie in het Cliëntdossier. Met het op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde Q-Zorg voorziet Fokus meteen in de automatiseringsaspecten die de Kaderregeling AO/IC aan zorgaanbieders stelt en kan de directie eenvoudig de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de facturatie aantonen.

“Met ruim 1.000 medewerkers verleent Fokus op afroep en op aanwijzing ADL-assistentie (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen), 24 uur per dag. De grenzen van de assistentieverlening worden bepaald door wettelijke voorschriften en subsidieregelingen, CAO-regelgeving en beleidswensen, maar ook door efficiëntie en kwaliteitscontrole. Met Q-Zorg kan Fokus snel inspelen op dergelijke ontwikkelingen en tevens efficiënt opereren als vraaggerichte organisatie”, aldus Steven Doesburg, Business Unit manager Qurius Zorg. “Tevens verbetert Fokus haar inzicht in de toekomstige zorgvraag en in de geleverde productie. Met de CRM-functionaliteit van Q-Zorg kan Fokus potentiële cliënten al in een vroeg stadium informeren over de unieke propositie.”

Bedrijfsbrede automatisering met Q-Zorg

Qurius heeft Q-Zorg ontwikkeld om in te spelen op de behoefte aan geïntegreerde automatisering bij AWBZ-instellingen. Aan de basis staat Microsoft Dynamics Navision, aangevuld met functionaliteit voor o.a. cliëntenregistratie, het elektronisch zorgdossier, capaciteit- en dienstroosterplanning en managementrapportages. Het gevolg is in een Nederlandse IT-oplossing met de compleetheid van ‘grote’ ERP-systemen, maar dan passend bij de uitdagingen en budgetten in de zorg. Alle relevante gegevens worden tijdens het werkproces – gecontroleerd en geverifieerd - opgenomen in het betreffende Elektronisch Cliënt Dossier. Na de introductie in januari 2005 zijn verschillende zorgaanbieders overgestapt naar dit geïntegreerde systeem. In mei jl. werd Q-Zorg als eerste IT-oplossing gecertificeerd voor de Kaderregeling AO/IC.

Stichting Fokus
Fokus biedt mensen met een ernstige lichamelijke handicap mogelijkheden om onafhankelijk en zelfstandig te leven. De dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt, 24 uur per dag. Verspreid over Nederland zijn er bijna 80 Fokus-projecten met in ruim 1050 ‘focuswoningen’: volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen. Fokus verleent daar de assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Het hoofdkantoor van Fokus is gevestigd in Groningen; het regiokantoor is in Utrecht. Meer informatie is beschikbaar via www.fokuswonen.nl.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL