Hier een beknopt verslag van de AVA van Qurius (Magnus)

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/04/2006 15:28
Om 10.30 uur opende de Heer J.H.M. van Rijt de AVA en deed dat op een ontspannen manier met een zakelijke ondertoon. Nam de gebruikelijke stukken door en zei dat de notulen zo spoedig mogelijk van de AVA op de website van het bedrijf te lezen zijn. Ook vertelde hij dat de heer L.Th Brentjes als commissaris ter benoeming zou worden voorgedragen, is voormalig bestuursvoorzitter van softwarebedrijf Exact geweest. Aanwezig waren ca. 35 stemmers met 8.201.163 uit te brengen stemmen, 't totaal aantal aandelen is 54.082.619.
De vanmorgen bekend gemaakte 1e kwartaalcijfers geven wel aan, dat de zaken naar wens verlopen. Publicatie halfjaar cijfers 20 juli 2006.
Zie de 1e kwartaalcijfers elders op onze site.
Daarna kreeg de heer F. Hermans het woord en nam de cijfers en strategie door.
Magnus wil i.v.m. het kleine deel van de omzet ca. 10% nog in SAP en de rest Microsoft ook haar naam in Qurius wijzigen, maar daar straks bij agenda punt 9 meer over.
Magnus heeft door Qurius 7 gold partnerships in bezit gekregen van Microsoft en daarom is Magnus ook toegetreden tot Micrsoft "Inner Circle"!
Onze balans laat een sterke groei zien van E.V. 6,621 miljoen naar EUR 11,348 miljoen De solvabiliteit ging van 42% naar 50% van het balanstotaal. Dit is incl. Qurius Infra. Sol. vanaf 1 april 2005 en die van FAQT Gr. Belgiƫ vanaf 1 nov. 2005.
De vennootschap is goed op koers, mede dankzij de succesvolle integratie van de in 2004 en 2005 overgenomen bedrijven. Aangezien de onderneming (Magnus) als beursfonds relatief klein was, is een scherpe focus een noodzakelijke onderscheidende factor. Ook zijn de aandelen B allemaal omgezet en alle aandelen van Magnus zijn nu aantoonder en ter beurze verhandelbaar.
In 2005 had Magnus een autonome groei van ca. 70%, mede ook door de overnames.
Onze strategie voor 2006 is,
-Implementatie tot 1 bedrijf en naamswijziging in Qurius.
-Stroomlijnen/harmoniseren processen en IT systemen
-Verzelfstandiging Magnus Management Consultants.

Organische groei van,
-Qurius B.S. in Nederland+ selectieve expansie(s) langs branches
-Qurius Adv. S. infrastructure Solutions
-Business Development in Microsoft CRM
-Acquisitie(s)

Dit laatste, daar hebben wij nog geen directe partijen voor, maar wel spreken wij zo af en toe met verschillende partijen. Bent U niet bang voor een "vijandige" overname? Neen, want daar zijn wij het bedrijf niet voor.
Vragen konden er gesteld worden en daar werd goed gebruik van gemaakt.
O.A. hoe zit het met de compensabele verliezen?
Die staan voor EUR 2,986 op de balans, daaruit blijkt (red XEA.nl) dat het totaal compensabele verlies cicra 28 miljoen bedraagt. De effectieve waarde kan meestal op ca. 10% daarvan worden geschat (red. XEA.nl).
Hoeveel aandeel zitten er bij de bestuurders? dat waren er ca.8-10 miljoen en de heer W. Hulshof, die Magnus Management Consultants gaat uitkopen) ad ca 70-80.000 sts aandelen verkocht. Die heeft geld nodig voor de "buy-out", en daar zal van die kant wel meer verkopen kunnen komen (red. XEA.nl). De Heer en Mevr. v. Kemenade hebben samen ca. 5% in Magnus, liet deze in de vergadering weten. De rest is "free-float".
Er is nog geen dividendbeleid, maar daar zou het bestuur zich over gaan buigen. Kan een overname invloed hebben op het dividendbeleid? Ja, als wij een overname willen doen in contanten, jazeker!
Toch moet u erom denken, want er zijn Instituten die geen bedrijven mogen opnemen in portefeuille, die geen dividend betalen. Dat nemen wij mee is onze beslissingen.
Welke kosten maakt u voor Corporate Governance? Dat zijn geen omvangrijke kosten. Onze opmerking, laat u niet altijd leiden door de Corporate Governance, want dit kan zeer veel kosten met zich meebrengen en het wordt nu wel echt op "eieren" lopen voor U als bestuurders. U mag haast niets meer zeggen en dat devalueert de AVA en de "werkbaarheid" als onderneming. Neem dus niet alles aan wat de Corporate Governance voorschrijft. Daar was het bestuur erg blij mee, met die opmerking vanuit de zaal.
Wat zijn de totale kosten van de uitvoering van de naamswijzing? Reclame aanpassing en extra advertentie etc. komt op ca. 5 tot 10.000 euro.
Magnus gaat dus zich richting op Microsoft met alles erop en eraan. Bent u niet bang voor een kwetsbaarheid van 1 opdrachtgever? Neen, want wij voegen juist onze kennis en knowhow toe en daar worden wij voor betaald. Dus als Microsoft door de EU verplicht zou worden hier "gratis" te moeten leveren, dan zouden wij eerder meer dan minder klanten krijgen. Dus onze verdiensten zullen eerder toe dan afnemen.
Het uittreden van Magnus Management Consultant zal een positieve opbrengst hebben, als de verkoop plaats vindt. De grootte daar zijn wij het nog niet over eens, maar de sfeer is van dien aard, dat wij daar in goed overleg er wel uitkomen.
Kunt u iets zeggen over het lopende jaar, Ja, maar de Corporate Governance verbiedt dat en het 1e kwartaal laat al zien hoe wij er voor staan. Anders zouden wij nu eerst een PB uit moeten geven voor wij wat zeggen.
Daarna gingen alle stemmingen er snel door over naamswijziging en benoemingen etc., even over 12.00 uur was de AVA afgelopen en kon met alle bestuurders even onder het genot van drinken en broodjes worden nagepraat.
Dat gebeurde in een ongedwongen stemming, zoals ook de vergadering verliep.

Reactie XEA.nl
Nu Qurius, staat er goed voor, het management maakt op ons een goede en bekwame indruk, die weten waar zij mee bezig zijn en voorstaan!
De koers van het aandeel is hierop al goed vooruitgelopen. Maar als de 4e kwartaalcijfers naar buiten komen zal de koers volgens ons inzicht de euro 1 gepasseerd zijn.
Ondanks dat de zichtbare waarde per 31/12/05 EUR 0,21 was.
Maar zoals de heer Hermans al zei, onze waarde zit in onze mensen en kennis en die is eigenlijk niet uit te drukken. Terecht!
Qurius heeft de wind door het aantrekken van ICT en IT ook in de rug en dat zal bij de verdere verbetering ook een rol spelen.
Wij houden het aandeel Qurius (Magnus) in de modelportefeuille.

Huidige koers om 16.19 uur ,
EUR 0,92 en 5,2 miljoen sts omzet

Ook willen wij 1 lezer van onze site bedanken voor de rit naar Amsterdam. Hij was ook aanwezig in de AVA bij Magnus. Zo kunnen wij elkaar helpen, de ene dienst is de andere waard!
Nogmaals dank voor uw aanbod voor de rit!

tijd 17.59 uur,
Qurius (Magnus) heeft met de nieuwe naam de koers een nieuwe top dagkoers gegeven, gesloten vandaag op EUR 0,92 en de omzet van 6,3 miljoen sts.

Vorig jaar waren er in de AVA 8 aanwezigen en nu ca. 35, dat geeft al aan dat de belangstelling groeiende is.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL