Magnus dochters, Grote Europese opdracht voor Qurius/FAQT Group

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/01/2006 14:40
Bridgestone, de grootste banden- en rubberfabrikant, gaat zijn Europese verkooppunten uitrusten met Microsoft-Navision. Na de succesvolle invoering van de door Qurius opgezette ‘kernel’ bij ruim 30 verkooppunten in drie ‘pilot’ landen, is aan Qurius een exclusief contract toegekend voor levering van de benodigde softwarelicenties. Qurius zal de overige implementaties uitvoeren met partnerbedrijven in de internationale FAQT Group.

“De vervanging van ons ‘amalgama’ van IT-systemen door een uniforme, integrale bedrijfsoplossing geschiedt mede vanwege de beoogde uitbreiding van Bridgestone’s Europese retailnetwerk en de optimalisatie van de samenwerking in de logistieke keten’, vertelt Joe O’Neill, Europees Directeur Corporate Business Systems & IT bij Bridgestone. “Met dit systeem kunnen we ons ervan verzekeren dat onze medewerkers, verkooporganisaties en dealers met uniforme, actuele informatie werken. Navision is een standaardoplossing met uitgebreide retail-, business intelligence en CRM-functionaliteit. De verwantschap met de andere Microsoft-producten zoals Office zorgt ervoor dat de gebruikersomgeving zeer laagdrempelig en herkenbaar is.”

Hub-spoke-concept
“Navision is oorspronkelijk ontwikkeld als ERP-oplossing voor middelgrote bedrijven. Het laatste jaar ervaren we echter een toenemende belangstelling bij grotere, internationale bedrijven. Een verklaring daardoor is te vinden in de relatief lage ‘cost of ownership’ in combinatie met de geboden flexibiliteit. Opvallend aan dit project is het ontwikkelde ‘hub-spoke-concept’: een integratiemodel waarin het centrale SAP-systeem (de ‘hub’) samenwerkt met perifere Navision-systemen (de ‘spokes’). Zo’n oplossing is zeer interessant voor internationale bedrijven die twee werelden willen combineren: krachtige centrale bundeling van financiële en andere kerngegevens, en gebruiksvriendelijke integratie van retailinformatie”, aldus Constant van Limburgh, directeur bij Qurius en voorzitter van de FAQT Group.

Bridgestone
Bridgestone Corporation is de grootste banden- en rubberfabrikant. Het in 1931 in Japan opgerichte bedrijf verkoopt in meer dan 150 landen banden en andere rubberproducten; er werken ongeveer 123.000 mensen. Naast het merk Bridgestone maakt het concern ook banden onder de merknaam Firestone. Bridgestone Europe telt ruim 11.000 medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Brussel, zes fabrieken, een technisch centrum en de nationale verkooporganisaties. Meer informatie is beschikbaar via www.bridgestone-eu.com.


Reactie XEA.nl,
De bescheidenheid van Magnus CEO de heer Fred Hermans kan ook "tever" doorgedreven worden.
Dit bericht had hij wel even via de media bekend hebben mogen maken. Daardoor steeg het aandeel Magnus plots van EUR 0,58/9 naar de EUR 0,62/3 toe.
Wij hebben daarom ook onze positie in Magnus met ruim 8.500 sts verzwaard in de modelportefeuille.
Als de heer Hermans bescheiden is, zal er nog wel meer onder het deksel zitten, vandaar onze positie vegroting.
Een winst per aandeel van EUR 0,03 over 2005 moet erin zitten en voor dit jaar misschien wel EUR 0,06 en dan is de k/w van ruim 10 niet te duur en kan de koers van het aandeel Magnus richting EUR 0,80.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL