Algehele conversie B-aandelen Magnus Holding per 30 november 2005

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 26/11/2005 10:58
Algehele conversie B-aandelen Magnus Holding per 30 november 2005
16 november 2005 – Sinds oktober 2003 heeft Magnus Holding N.V. ieder kwartaal een deel van de aandelen B omgezet in aandelen A (‘conversie’) als uitvloeisel van de acquisities van de afgelopen drie jaar. Concreet betekent deze conversie dat de betreffende aandelen bij Euronext in de notering worden opgenomen. Van de 54.082.619 uitstaande aandelen (A en B) Magnus Holding zijn 16.949.560 aandelen B nog niet in de notering zijn opgenomen. Magnus Holding gaat bij Euronext Amsterdam een aanvraag indienen om deze aandelen B per 30 november a.s. in één keer om te zetten in genoteerde aandelen. Daarmee keert het bedrijf terug naar een normale aandelenstructuur.

Toelichting aandelen B
Door de statutenwijziging van 25 juni 2003 bestaat het maatschappelijk kapitaal van Magnus Holding naast genoteerde klasse A aandelen en preferente aandelen ook uit niet-genoteerde klasse B aandelen. Aandelen B zijn volledig gelijk aan aandelen A wat betreft stemrecht en dividendgerechtigheid. Ze zijn overdraagbaar, maar (nog) niet verhandelbaar op de gereguleerde markt van Euronext. De introductie van aandelen B was ingegeven door de fusie met Qurius. De kosten van een prospectus vormden destijds een beletsel voor deze transactie. Daaropvolgende acquisities zijn eveneens gefinancierd door uitgifte van aandelen B (zie ook informatiememorandum van 4 juni 2003 en de jaarrekeningen van 2003 en 2004). “Gezien de huidige stand van zaken kunnen we versneld terugkeren naar een normale aandelenstructuur. Het belangrijkste voordeel daarvan is meer transparantie voor aandeelhouders”, aldus Fred Hermans, CEO van Magnus Holding.


Herhaling op verzoek,
Alle aandelen de A's en de B's zijn al "uitgegeven, het verschil zit in de verhandelbaarheid, de B's waren niet vrij verhandelbaar, hadden geen notering en die gaan zij nu wel krijgen."Er treedt dus "geen" verwatering op.
Per 21/6/05 heeft Stichting Administratiekantoor Qurius Holding 19,85% aandelen (B) in Magnus. Dat waren er vanaf 09/10/2003 47,92%.
Daarvan zijn er steeds geconverteerd naar A aandelen en nu wordt alles in een geconverteerd.
Het kan zijn dat er in de loop der tijd aandelen zullen worden aangeboden door Qurius. Die zullen dan op de gebruikelijke manier bij de AFM worden afgemeld.
Dus kan de belegger het belang van Qurius volgen en haar/zijn eigen beslissing inzake verkoop/koop nemen.

Echter, wij van de redactie XEA.nl, zien dat tegen deze koers van het aandeel Magnus van circa 50 tot 55 cent niet zo snel gebeuren. Er breken betere tijden in de ICT sector aan.
Zij (Qurius) kunnen in de eigen (Magnus) keuken meekijken, en zullen dat (verkopen) gaan doen, als de zaken weer staan zoals in betere tijden (dus hogere koers).
Van extra druk van de kant van Qurius zal dat vermoedelijk niet komen, wij (red. XEA.nl) verwachten dit misschien wel van ongeduldige beleggers die geen tijd op een verder herstel bij Magnus kunnen afwachten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL